Šport
24 ogledov

Negreanu želi popraviti denarno igro

Daniel "Kid Poker" Negreanu (Foto: Cash Games) Žurnal24 main
Daniel Negreanu, eden najboljših turnirskih igralcev na svetu, je začel igrati na najdražjih mizah. Začel je dobro, a se je izkazalo, da je šlo za začetniško srečo.

Vsi vemo, da je Daniel Negreanu eden najboljših turnirskih igralcev na svetu, o čemer pričajo tudi njegove štiri WSOP-zapestnice, dva WPT-naslova in več kot 12 milijonov dolarjev v turnirskih zaslužkih, kar ga uvršča na skupno drugo mesto med turnirskimi zaslužkarji. A če se je Kanadčan vedno dobro znašel na turnirjih, velja v denarnih igrah nekoliko drugačna zgodba, kar se je pokazalo tudi pri njegovih letošnjih nastopih v oddaji High Stakes Poker.

To, da Daniel v preteklosti ni beležil prav veliko uspehov v tej televizijski oddaji, pravzaprav sploh ni skrivnost, zdaj pa se je izkazalo, da Kanadčanu ne gre prav dosti bolje niti na spletu, kjer je v zadnjem času sploh prvič začel igrati na najdražjih mizah, ki jih ponuja največja spletna poker soba na svetu PokerStars.

Negreanu se je na njih prvič pojavil konec februarja in že kmalu začel beležiti dobre rezultate, kar se je poznalo tudi na njegovem računu, saj je samo v prvem mesecu igranja na 100$/200$ NL Hold'Em mizah zaslužil več kot 200 tisoč dolarjev. Spletna skupnost je ob omembi njegovih dobrih rezultatov seveda takoj poskočila, saj je večina že mislila, da bodo najdražje igre na spletu dobile novega akterja, a se je kaj kmalu izkazalo, da so bile Kanadčanove začetne dobre igre predvsem plod začetniške sreče, in ne prave spretnosti.

Že naslednji teden je namreč zaigral prav ves težko priigrani dobiček, aprila pa je Daniel že vstopil s sicer dokaj nizko izgubo v višini le osem tisoč dolarjev – a vseeno z izgubo. Izkazalo se je namreč, da Negreanu v svojih izjavah, ko je svojo spletno igro opisal kot šepajočo, ni bil le lažno skromen, saj so ga najboljši igralci, ki igrajo na PokerStarsovih najdražjih mizah, v zadnjem tednu dobesedno raztrgali.

Vse torej kaže, da je pred Kanadčanom še dolga pot, preden se bo lahko tudi na spletu meril z igralci, kot so Tom Dwan, Phil Ivey in Patrik Antonius, a je pohvalno, da se je Daniel vseeno lotil tega projekta, in če se bo tudi temu posvetil tako kot drugim rečem, ki jih počne, je verjetno le vprašanje časa, kdaj bodo sledili tudi uspehi v spletnih denarnih igrah. Negreanuju volje vsekakor ne manjka, in če se ga tudi na spletu ne bo držala taka smola, kot se ga drži v zadnjih sezonah serije High Stakes Poker, bo iz tega fanta morda vseeno še kaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.