Šport
12 ogledov

Negreanuja prehitevajo mladci

Daniel "Kid Poker" Negreanu (Foto: Cash Games) Žurnal24 main
Kanadski zvezdnik pokra Daniel Negreanu je izjavil si je postavil nov izziv. Ponovno si bo poskušal priigrati vstopnico v najelitnejši PokerStarsov klub – SuperNova Elite.

Daniel Negreanu je eden redkih predstavnikov ti. stare šole, ki vendarle priznava, da ob pomanjkanju iger, njegovo znanje nekoliko krni in da ga tako po levi, kot tudi po desni vedno bolj prehitevajo mladci, željni velikih dosežkov in bajnih zaslužkov.

Zato se je Kanadčan že lani odločil, da bo tudi sam več časa preživel za spletnimi mizami in se je v svoji domači spletni poker sobi PokerStars, nemudoma ustalil v najdražjih denarnih igrah ter praktično postal del inventarja.

A ob tako zelo dobrih, kot tudi nekaterih precej slabih rezultatih, je Kanadčan ugotovil, da mora pravzaprav celoten projekt vzeti še nekoliko bolj resno. Ker je opazil, da mu največ težav povzroča NL Texas Hold'em, se je odločil, da si zato, da se dodatno motivira za vrnitev v stare, zmagovite, tirnice, postavi prav poseben cilj in sicer uvrstitev v PokerStarsov elitni klub SuperNova Elite.

Kot je napisal v svojem blogu: “Dandanes so najboljši igralci NL Hold'ema večinoma mladi igralci. S tem se je enostavno potrebno sprijazniti, saj tudi če samo pogledamo turnirske rezultate za zadnjih nekaj let, je že na prvi pogled opazen trend vse mlajših in mlajših zmagovalcev. In zakaj je temu tako? Ker so mladi igralci toliko bolj zavzeti, saj uporabljajo napredna orodja za analizo iger, vse svoje poteze predebatirajo s kolegi in prijatelji, poslužujejo se spletnih forumov in še najpomembneje, za razliko od starejše generacije, tudi preigrajo veliko večje število iger.”

“Sam priznam, da se lahko v tem pogledu tudi sam kar precej naučim od njih in zato sem si za letos zastavil dodaten cilj, saj ne samo, da želim biti pri igranju uspešen, temveč želim do konca leta, na Starsih zbrati tudi vsaj 55.000 VPP-jev. Toliko sem si jih namreč priigral lani, kar je bil do sedaj sploh moj najboljši dosežek, ki pa ga želim letos še izboljšati. V načrtu imam tako, da bi si letos priigral okrog 60.000 točk, če bo mogoče, pa bi si želel priigrati tudi status SuperNova Elite,”
je še razkril član in prvo ime PokerStarsove ekipe profesionalcev.

Kot kažejo prvi podatki, pa utegne Kanadčan ta cilj tudi doseči, saj je še pred koncem prvega meseca letošnjega leta, že uspel zbrati kar 16.500 VPP-jev, pri čemer jih mora za vstop v elitni klub SuperNova Elite, do konca leta zbrati vsaj 1.000.000. Daniel si je namreč letos večino svojih točk priigral z več kot uspešnim nastopanjem na posebnih Heads-up Turbo SNG turnirjih s prijavnino 5.600$, na katerih je od 30, na katerih je letos nastopil, slavil na kar 21 in si tako poleg zvrhane mere VPP točk, priigral tudi že 42.000$ čistega dobička.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.