Šport
18 ogledov

Nekatere kolajne so že doma

Prihod olimpijcev na Brnik
1/38
Saša Despot
Del slovenskih olimpijcev se je ponoči vrnil iz Sočija.

Pozna ura prihoda dela slovenske olimpijske ekipe iz Sočija ni bila ovira za okoli 500 športnih navdušencev, ki so ob prihodu domov pozdravili tudi nosilce kolajn Petra Prevca, Tejo Gregorin in Vesno Fabjan.


Domov so prispeli še hokejisti, preostali smučarski skakalci in nekatere tekačice, smučarka Ilka Štuhec in nordijski kombinatorci. "Združili ste vse Slovence, da dneve preživljajo pred televizorjem in navijajo za vse vas," je olimpijce nagovoril Enzo Smrekar, predsednik Smučarske zveze Slovenije.

"Teja ni bila med favoritinjami''

Športnike so na letališču pričakali tudi njihovi bližnji. "Glede na potek sezone Teja zagotovo ni bila med glavnimi favoritinjami za medaljo. Kljub temu je na nekaterih tekmah dobro streljala, kar mi je dalo upanje, da bi lahko dosegla dober rezultat. Nestrpno smo pričakovali njene nastope in se na koncu zelo razveselili bronastega odličja, ki si ga je nedvomno zaslužila," je povedala mama Gregorinove.

Gregorinova, ki si je nadela bronasto kolajno, meni, da je bilo ključnega pomena zaupanje vase in v ekipo. "Vsi smo verjeli, in to se nam je vsem skupaj poplačalo," je izpostavila.

Osredotočenost in vera v uspeh

"Vesnino odličje je že nekaj dni glavna tema pogovorov v našem kraju. Nisem si predstavljala, da bo njene nastope v Sočiju spremljalo toliko ljudi. Veseli smo njenega dosežka in težko čakamo, da ta velikanski uspeh skupaj proslavimo," je bila navdušena mama Vesne Fabjan, bronaste smučarske tekačice. "Po lanski neuspešni sezoni so mnogi nad mano mogoče že obupali, ampak jaz nisem," je po prihodu povedala olimpijka in poudarila, da sta bila ključ do uspeha osredotočenost na tekmo in vera v uspeh.

Greli sta ga adrenalin in želja

Slovenija Rusija olimpijske igre Soči 2014 prva tekma Razingar Kovačević | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA
Smučarski skakalec, nosilec srebrne in bronaste kolajne Peter Prevc, je dejal, da ga na tekmi grejeta adrenalin in želja. Izpostavil je tudi pomen ekipnega duha, ki preveva slovenske skakalce. "Samo skupaj smo lahko močnejši," je dejal o tem, kako ključno je, da drug drugega spodbujajo.

Pomembno je dihati skupaj

Kako pomemben je moštveni duh, se je pokazalo tudi pri hokejistih, ki so s svojimi nastopi na olimpijskih igrah prav tako navdušili navijače. Kapetan Tomaž Razingar je ob prihodu v Slovenijo spomnil, da so bili prava ekipa in da so dihali skupaj.

"Dosegli smo res izjemen rezultat ekipnega športa," je dejal tudi predsednik Hokejske zveze Slovenije Matjaž Rakovec, ki pa je prepričan, da slovenski hokejisti še niso rekli zadnje besede: "Verjamem v te fante, za nami pa je še ena generacija, ki bo dopolnila obstoječo."

Ni še konec

Slovenija nekaj adutov v Sočiju še ima, med drugimi Tino Maze, deskarje in smučarja prostega sloga Filipa Flisarja. Potem ko je Mazejeva vknjižila že dve zlati kolajni, deskar Žan Košir pa bron, imajo vsi lepe možnosti, da zbirko slovenskih odličij morda še dopolnijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.