Šport
8 ogledov

Nekatere reči so pomembnejše od volitev

hilary clinton EPA
Chicago danes praznuje, njihova baseball ekipa Cubs je namreč po 108 letih vnovič osvojila World Series, to je naslov prvakov lige. Zgodovinski uspeh se je dotaknil tudi ameriške predsedniške kandidatke Hilary Clinton.

Kako pomembno je to tekmovanje za nekatere Američane, dokazuje tudi kandidatka za predsednico ZDA Hilary Clinton, ki je med sinočnjo odločilno tekmo prekinila volilno kampanjo in v miru navijala za Chicago Cubs.

Clintonova je rojena v Chicagu, zato ni čudno, da si je sinoči vzela čas za "svoje". Čeprav je bila odločilna tekma letošnjega finala severnoameriške baseballske lige v Clevelandu, si je Clintonova zadnje odločilne minute tekme ogledala na svojem iPadu in to kar med zborovanjem na Arizona State University. Ko so Cubsi zmagali, je razvila modro belo zastavico s črko W, ki ponazarja zmago Chicaga.


Konec 108-letnega čakanja

Moštvo severnoameriške baseballske lige Chicago Cubs je po 108 letih vnovič osvojilo naslov prvaka. V zadnji odločilni tekmi, ki jo je sinoči za kratek čas prekinilo močno deževje, so Cubs premagali Cleveland Indians s skupnim izidom 4:3 v zmagah, v odločilni tekmi v Clevelandu pa so po podaljšku slavili z 8:7.

Za Cubs je to tretji naslov v klubski zgodovini in prvi po davnih letih 1907 in 1908, Indians so ostali brez naslova po letih 1920 in 1948. Chicago je do naslova prišel po zaostanku z 1:3 v finalu, s čimer so postali šele šesta ekipa, ki ji je uspelo nadoknaditi takšen zaostanek.

Tudi zdajšnji predsednik Barack Obama je iz Chicaga, a navija za mestne tekmece White Sox. Kljub temu je bil vesel zmage Chicago Cubs, na Twitterju pa zapisal čestitko: "To je sprememba, v katero verjame tudi navijač mestnih tekmecev. Si želite obiskati Belo hišo preden zapustim pisarno?

chicago cubs | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 6
 • Avatar praufo
  praufo 16:07 03.november 2016.

  če pogledam zgornjo sliko, je točno to kar si napisal

 • leonardo 15:57 03.november 2016.

  A po tvoje bo bolje, če pride na oblast faca, ki ponazarja Mussolinija in Hitlerja?

 • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 14:21 03.november 2016.

  Žal si je vzela le neko popoldne časa zase, da lahko v miru navijala. Odstopila ne bo, ima preveč vojnih načrtov za celoten svet, in je temu cilju preblizu, da bi zdaj pa kar odstopila.