Šport
14 ogledov

Nekaterih ne bo več

Uroš Zorman in Vid Kavtičnik bosta naslednje svetovno prvenstvo spremljala iz do
1/11
Žurnal24 main
Slovenski rokometaši na povratni tekmi v Veszpremu niso uspeli obraniti prednosti dveh zadetkov s prvega srečanja. Izgubili so s 25:28, čeprav so še v drugem polčasu vodili kar s petimi goli prednosti.

''Petdeset minut smo imeli igro, bili smo boljši, nato pa smo v zadnjih desetih minutah delali napako za napako in nismo zadeli niti enkrat,'' je po srečanju razočarano dejal selektor Zvonimir Serdarušić, ki bi ga lahko rešil 26. zadetek Slovencev, tudi če bi izgubili za dva gola. Madžari so namreč v Ljubljani dosegli 25 zadetkov. ''Nismo imeli živcev, na koncu je izpadlo, da so največ napak storili najbolj izkušeni igralci, s katerimi smo skušali prevesiti tekmo na svojo stran,'' je še dejal Noka.
 
Nekaterih ne bo več
''Ne samo, da smo izgubili svetovno prvenstvo, ampak tudi veliko možnosti za olimpijske igre, ki so bile eden mojih glavnih ciljev ob prihodu,'' je nadaljeval slovenski selektor: ''Videli bomo, kdo od teh fantov bo v prihodnje še v reprezentanci. Ne bomo računali na vse. Uroš Zorman je na primer moral ekipo vleči vso tekmo. Tako težka srečanja so psihološko preveč zahtevna za Sebastiana Skubeta. Ne glede na to, da je velik talent, se pojavlja vprašanje, ali ne bi bilo bolje, da je na njegovem mestu še kdo drug.''
 
Noka o sebi
''Imam še pogodbo. Če me vi ne vidite v reprezentanci ... Nisem mislil, da lahko s slovensko reprezentanco dober rezultat naredim v nekaj dneh ali mesecih. Volja je še, ko je ne bo več, tudi mene ne bo več tukaj,'' je možnosti o morebitnem odstopu med vrsticami zavrnil Serdarušić.

Kvalifikacije za SP, povratno srečanje:


Madžarska : Slovenija 28:25 (13:14)
G. Ivanscik 12, Eklemović 4, Nagy 3; Kavtičnik 11, Špiler 4

Izjavi po tekmi:
Vid Kavtičnik, igralec Slovenije: "Borili smo se do zadnjih atomov moči. V zadnjih desetih minutah ni bilo zbranosti v naši igri, enostavno smo naredili preveč napak, bilo pa je tudi nekaj spornih sodniških odločitev."

Lajos Mocsai, selektor Madžarske:
"Po tekmi v Ljubljani smo točno vedeli, kaj moramo storiti. Pričakoval sem veliko menjav in to se je zgodilo. Posebno pozornost sem posvetil obrambi, posebej igri z dvema krožnima napadalcema. Tudi na hitre protinapade smo bili pripravljeni. Prav tako pa na obrambi 3-2-1 in 5-1. Slovenija je zelo dobro začela tekmo. Igra je nato postala statična, upočasnili smo slovenske napade. To smo se dogovorili po prvem polčasu. Pričakoval sem, da nasprotnik fizično ne bo zdržal v drugem delu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.