Šport
22 ogledov

Nekdanja številka ena predozirana?

1/9
Žurnal24 main
Nekdanjo številko ena svetovnega tenisa, Jennifer Capriati, so v nedeljo prepeljali v bolnišnico. Razlog hospitalizacije naj bi bil predoziranje. Njeno stanje je stabilno, po besedah očeta hitro okreva.

Nekdanja številka ena svetovnega tenisa je v nedeljo zaradi predoziranja končala v neki bolnišnici na Floridi. Po besedah njenega očeta, naj bi 34-letna Jennifer Capriati dobro okrevala.

Capriatijeva je svojo športno pot zaključila leta 2004, po tem pa se je, kot kaže, znova vdala nezdravim navadam, zaradi katerih je sredi 90. let skoraj končala kariero. 34-letnica se je na vrh lestvice WTA povzpela leta 2001, po tem ko je v istem letu dobila Australian Open in Roland Garros ter se uvrstila v polfinale na Wimbledon in US Open. Leto pozneje je osvojila še svoj tretji in obenem tudi zadnji turnir za grand slam.

Newyorčanka je sicer zaslovela že pri rosnih 13 letih, ko se je kot najmlajša igralka v zgodovini tega športa uvrstila v finale WTA turnirja. Nov rekord pa je postavila leto pozneje, ko je zaigrala v polfinalu Roland Garrosa.

Bliskovit vzpon po lestvici WTA, velika medijska pozornost in pritisk so bili za odraščajočo najstnico očitno preveč, saj so jo leta 1993 zalotili pri kraji, leto pozneje pa je bila aretirana še zaradi posedovanja marihuane. Po nekajletni odsotnosti in uspešni rehabilitaciji se je Capriatijeva vrnila na teniška igrišča. Svoj vrhunec je dosegla v začetku 21. stoletja. Skupaj je osvojila 14 turnirjev, tri grand slame ter zmago v konkurenci dvojic. Kariero je končala pri 28 letih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.