Šport
20 ogledov

Nekdanji trener Overeema v Ljubljani

1/12
Žurnal24 main
V soboto v Ljubljano prihaja eden najboljših trenerjev borilnih veščin na svetu Lucien Carbin. Nekdanji svetovni prvak v muay thaiu je pred prihodom v deželico na sončni strani Alp spregovoril za zurnal24.si.
PRIJAVE
Vsi, ki bi se v soboto želeli udeležiti strokovnega seminarja Luciena Carbina, ki bo od 10. ure dalje potekal v Judo klubu Bežigrad v Ljubljani, se lahko prijavite na presswfc@gmail.com. Cena tečaja znaša 40 evrov in vključuje celodnevni trening pod  Carbinovim vodstvom, malico ter certifikat o sodelovanju.

Edina slovenska borilna organizacija WFC bo pod vodstvom Zlatka Mahiča poskrbela za nov vrhunski dogodek na področju borilnih veščin na naših tleh. WFC v soboto, 16. oktobra, v Ljubljani organizira strokovni seminar, ki ga bo vodil legendarni Lucien Carbin. Nizozemec se lahko pohvali s številnimi naslovi v samostojni karieri in se še bolj sijočo trenersko kariero. O kvaliteti Carbina, ki pravi, da vedno razmišlja o borilnih veščinah, veliko pove že spisek njegovih nekdanjih varovancev. Med drugim je treniral Alistairja Overeema, Tyrona Sponga, Roba Kamana, Ilonko Elomont in mnoge druge. NE SPREGLEJTE GALERIJE Z LUCIENOM CARBINOM V GLAVNI VLOGI.

Carbin v Amsterdamu vodi svojo telovadnico Fighting Factory Carbin, kot gost pa gostuje v številnih državah po vsem svetu in tako bo čez nekaj dni prišel tudi v Slovenijo. "V Ljubljani bom poskušal popraviti čim več napak slovenskih borcev. Pomagal jim bom prepoznati napake, ki jih sami ne opazijo," je ekskluzivno za zurnal24.si na kratko opisal svoj načrt dela. Za legendo borilnih veščin to ne bo prvi obisk Slovenije, saj je našo državo obiskal že trikrat, a vseeno po imenu ne pozna nobenega slovenskega borca. Kljub temu pa je hitro znal popihati na dušo vsem našim športnikom, ki se ukvarjajo z borilnimi veščinami: "Poznam psiho vaših borcev. Ne bojijo se nikogar in so zelo pogumni."

Fjodor bi ubil Overeema
Če bomo kdaj videli borbo med Strikeforcovima težkašema Fjodorjem Jemeljanenkom in prvakom Alistairjom Overeemom, verjetno ne ve niti vsemogočni Bog. Kljub temu pa smo Carbina povprašali, komu ob morebitnem spopadu pripisuje več možnosti. "Alistar in Fjodor? Mislim, da bi Fjodor ubil Alistairja. Fjodor je zelo močan, Alistar pa ne tako," je bil jasen Carbin, ki ga trenutno v svetu borilnih veščin najbolj navdušuje K-1 borec Gokhan Saki.

En kriminalec spremenil vse
Carbin je eden od ustanoviteljev kickboksa in muay thaia na Nizozemskem. Kljub današnjim bleščečim časom za te športe na Nizozemskem pa na začetku v 70. in 80. letih Carbinu in somišljenikom ni bilo posuto z rožicami. Držal se jih je slab sloves kriminalcev in pokvarjenih ljudi. "Vseh skupaj nas je bilo prek tisoč, a le en med nami je bil kriminalec. Toda zato, ker je bil kriminalec, še ni nujno, da ne more biti dober muay thai borec," je razlog za težave razkril Carbin in nadaljeval: "Problem je nastal, ko je muay thai postal bolj popularen od boksa. Nato je začel neki novinar pisati, da se z mauy thaiom ukvarjajo kriminalci. In zato je nastal problem, saj so mu ljudje verjeli. A tudi v nogometu so kriminalci, ne le v muay thaiu."

Bosi tekli po snegu
"Treniral sem sedem dni na teden in vseskozi sem razmišljal le o borbah. Toda ne o borbi na ulici ali v ringu, temveč o tem, kako bi postal še boljši,“ je na vprašanje, kako lahko mlad fantič postane legenda borilnih veščin, odgovoril Carbin, ki je v mladosti počel veliko neumnosti. "Počeli smo veliko neumnih stvari. Med drugim smo tudi bosi tekli po snegu, ker smo to videli v kakšnem kung fu filmu (smeh). Toda vse skupaj nas je naredilo zelo močne,“ je razlagal Carbin in dodal, da treningi niso nujno recept za uspeh. "Ne, to ni prava pot. Moraš imeti rad to, kar delaš. Jaz sem zato tako dober, ker imam rad borilne veščine. Svoje učence lahko prisilim, da trenirajo ves teden pa to ne bo pomagalo.

Poznam psiho vaših borcev. Ne bojijo se nikogar in so zelo pogumni.
Lucien Carbin

Overeem in Spong na anabolikih
Carbin je zagotovo eden največjih poznavalcev borilnih veščin na svetu, nenazadnje je sam "ustvaril“ kar nekaj velikih šampionov. Njegova nekdanja varovanca, Tyrone Spong in Alistair Overeem, decembra čaka zanimiv medsebojni dvoboj na velikem finalnem turnirju K-1 Grand Prix v Tokiu. "Večje možnosti za zmago pripisujem Alistairju, ker je on pravi težkaš, kar Tyron ni,“ je svoja pričakovanja razkril Carbin. "Na finalu K-1 ju čaka medsebojna borba, kar mi je smešno, ker so vsi trenirali skupaj, nato pa so spremenili, ker so začeli uživati anabolike. Zelo težko jih je bilo trenirati, ker so se spremenili. Karkoli si jim rekel, so postali jezni, začeli so vpiti in vse to zaradi anabolikov,“ je za konec razkril Carbin, ki je ravno zaradi uživanja anabolikov z obema zvezdnikoma prekinil sodelovanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.