Šport
2640 ogledov

Nekdanji vrhunski športnik umoril nosečnico, grozi mu dosmrtna ječa

Felix Verdejo Profimedia
Nekdanji profesionalni boksar bi zaradi gnusnega zločina lahko preostanek življenja preživel za zapahi.

Nekdanji portoriški poklicni boksar Felix Verdejo bo moral zaradi ugrabitve in kasnejše smrti nosečnice ter zaradi uboja še nerojenega otroka za zapahe.

Sodišče v San Juanu je 30-letnega boksarja spoznalo za krivega, kazen pa mu bo predvidoma izreklo 3. novembra. Grozi mu dosmrtna ječa, je poročala televizija Telemundo.

Felix Verdejo | Avtor: Profimedia Profimedia

Verdejo je aprila 2021 skupaj s sostorilcem pretepel ljubico, jo zvezal in jo zadrogiral. Nato jo je obtežil s betonsko kocko in jo z mostu pahnil v morje pred obalo prestolnice San Juan. Kasneje naj bi nanjo še streljal.

Družina pokojnice je povedala še, da je boksarju, četrtfinalistu olimpijskih iger v Londonu 2012, želela pokazati test očetovstva, ki bi potrdil, da je noseča z njim. Potem je izginila.

Boksar, ki je bil v športu znan pod vzdevkom El Diamante, je na sodišču vseskozi trdil, da je nedolžen. Porota v vseh točkah, gre za uporabo strelnega orožja in ugrabitev, v svoji odločitvi po poročanju medijev ni bila enotna.

Primer je bil v Kostariki deležen velike pozornosti. Tri mesece pred dejanjem je guverner Pedro Pierluisi v tej karibski državi razglasil izredno tanje zaradi velikega števila umorov žensk in transspolnih oseb.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.