Šport
85 ogledov

Nekdanji zvezdnik storil samomor

Aaron Hernandez Reuters
Nekdanji igralec ameriškega nogometa si je vzel življenje.

Nekdanji zvezdnik ameriškega nogometa NFL Aaron Hernandez je v zaporu, kjer je prestajal dosmrtno kazen zaradi umora, storil samomor, danes poročajo ameriški mediji.

Mediji navajajo izjavo zapora v Massachusettsu, od koder so sporočili, da se je 27-letni Hernandez "obesil, pri čemer si je pomagal z rjuho, ki jo je zavezal na okno svoje zaporne celice".

Hernandez, ki je igral na položaju "tight enda" za New England Patriots od 2010 do 2012, je bil nedavno oproščen umora dveh moških leta 2012, vendar pa je še prestajal dosmrtno kazen brez možnosti za pritožbo zaradi umora Odina Lloyda leta 2013.

Hernandez je bil tega leta še zvezdnik najuspešnejšega moštva lige NFL v tem tisočletju, Patriots so prvaki postali v letih 2002, 2004, 2005, 2015 in 2017, v žepu pa je imel petletno pogodbo v višini 50 milijonov evrov.

Lloyd je bil njegov prijatelj

Lloyd je bil sicer Hernandezov prijatelj, hodil je s sestro nogometaševe zaročenke. Para sta se redno obiskovala ter skupaj hodila v kino in razne klube. Lloydovo truplo so našli v bližini Hernandezovega posestva, tight end Patriotsev pa je nespretno poskušal skriti svoj zločin, med drugim je na dan uboja najel čistilni servis.

V peteklosti je že bil osumljen raznih napadov, a se je izvlekel brez težjih posledic. Leta 2013 je v prsa po sporu v striptiz klubu ustrelil še enega 'prijatelja', ki pa najprej policiji ni želel razkriti svojega napadalca, kasneje, ko je bil Hernandez že v zaporu, pa se je Alexander S. Bradley le odločil za tožbo.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.