Šport
22 ogledov

''Nekdo me je zgrabil in želel udariti''

andrej rublev EPA
Argentinski tenisač Renzo Olivo je razkril, da je bil na turnirju serije challenger v Moskvi žrtev groženj ruskega nasprotnika Andreja Rubleva in nekega ruskega navijača.

V drugem krogu teniškega turnirja v ruski prestolnici je prišlo do verbalnega obračunavanja med Renzom Olivom in 17-letnim vzhajajočim zvezdnikom ruskega tenisa Andrejem Rublevom. Slednji naj bi se med dvobojem neprimerno vedel in prejel več opozoril sodnika. V tretjem, odločilnem nizu je 17-letnik zaprosil za pomoč fizioterapevta, ker naj bi imel težave s krči.

renzo olivo | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Olivo je glavnega sodnika podučil, da pomoč fizioterapevta zaradi krčev ni dovoljena, vendar se sodnik za njegova opozorila ni zmenil. Rublev se je burno odzval in začel psovati svojega nasprotnika. Po koncu dvoboja, ki ga je dobil 17-letnik, naj bi Olivo mladeniču dejal, da naj bo drugič pošten. Rublev mu je zagrozil, da se bosta pomenila zunaj. Kaj se je dogajalo zunaj igrišča, je Olivo razkril z objavo na družabnem omrežju Twitter. ''Razočaran sem nad tem, kar se je dogajalo med današnjim obračunom, na katerem je nasprotnik večkrat prekršil pravila in mi grozil,'' je zapisal Argentinec in dodal: ''Sodnik je dobro vedel, kaj se dogaja, vendar se je odločil, da ne bo naredil ničesar.''

Olivo je po koncu obračuna zapustil igrišče, zunaj pa je želel z njim obračunati nek ruski navijač. ''Čutil sem, da me je nekdo zgrabil in bil je pred tem, da me udari. Na srečo sem ga pravočasno odrinil, nato pa ga je množica uspela zaustaviti,'' je zapisal 23-letnik.

Olivo je želel z objavo na družabnem omrežju vzbuditi pozornost Zveze teniških profesionalcev (ATP). Za konec je dodal, da je bil v preteklosti večkrat tarča podobnih groženj in čeprav ve, da se ne bo nič spremenilo, je želel svojo zgodbo deliti z javnostjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.