Šport
19 ogledov

"Nekoč želim biti najboljši na svetu"

Rok Perko ima smele načrte. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Konec meseca se bo sezona začela tudi za alpske smučarje, ki nastopajo v hitrih disciplinah. Na tekmah v Severni Ameriki bo močan adut čete Burkharda Schafferja tudi Rok Perko.

Kakšne spremembe je med premorom doživel vaš material?
Zamenjal sem smučarske čevlje in sem zdaj spet pri Atomicu. Bolje "absorbirajo" grbine in luknje, kadar je proga že zvožena.

V prihajajoči sezoni boste vozili le v hitrih disciplinah. Kakšni so vaši cilji?
Želim biti najboljši. Ne mislim na slovensko reprezentanco, nekoč želim biti najboljši smukač na svetu. Kako hitro se bo to zgodilo, bomo pa šele videli.

Ste imeli na pripravah v Čilu sploh možnost primerjave z drugimi reprezentancami?
Tam smo se primerjali med seboj in z Nemci, malce tudi Rusi. V Pitztalu smo se pripravljali z Norvežani, Svindal je spet vrhunsko pripravljen. Sicer pa smo Slovenci letos res lepa ekipa šestih tekmovalcev, ki drug drugega spodbujajo naprej. Če sem odkrit, je trenutno najboljši Šporn.

Kakšni tereni vam za zdaj najbolj ustrezajo?

Bolj ravninski, lažji smuki. Veselim se nastopov v Lake Louisu, Val Gardeni in Chamonixu, kjer bo tekma po dveh sezonah premora letos spet na sporedu. Tam sem zmagal na tekmi evropskega pokala. Sem lahko dodava tudi Wengen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.