Šport
21 ogledov

Nemci bodo lahko na Euru pili in kadili

Joachim Low Loew Löw selektor veselje gol zadetek proslava proslavljanje Reuters
Nogometaši nemške reprezentance bodo lahko med evropskim prvenstvom kadili, pili in si čas krajšali v družbi svojih žena. Še več, lahko bodo tudi tvitali.

Selektor Joachim Löw je radikalno omejil prepovedi, ki jih bo na Euru deležna nemška reprezentanca. Nekdanji nogometaš in vodja nemške izbrane vrste od leta 2006 se je tako odločil v upanju, da bo to spodbudilo igralce k potrebni motivaciji za osvojitev naslova.

"Ne bom jim prepovedal, razen med obroki in ekipnimi sestanki," je povedal Low, ki je tudi sam nekdanji kadilec. Nemški Bild obenem poroča, da bodo igralci in ostalo osebje lahko uživali ob pitju vina in piva, saj selektor zaupa v profesionalnost vsakega posameznika. Športni direktor Oliver Bierhoff je potrdil, da bodo žene in otroci nogometaše lahko obiskali dan po tekmi, vendar se še niso odločili, ali jim bodo dovolili tudi prespati.

Nogometaši bodo prav tako lahko kadar koli zapustili hotelske sobe, a ne več kot za eno uro, potem ko kazalec odbije 11. Uporaba socialnih omrežij, kot sta Facebook in Twitter, bo dovoljena, a le v primeru, da igralci ne izdajajo taktičnih skrivnosti ali kritizirajo soigralcev oziroma nasprotnikov.

Komentarjev 1
  • Lavdan 19:40 07.junij 2012.

    Končno se je našel en pameten selektor.