Šport
0 ogledov

Nemci bodo resni

Nemški navijači stavijo na svoje fante in selektorja, da bodo zmagali še tretjič Žurnal24 main
Nemški selektor Uwe Krupp zaradi televizije napoveduje dobro tekmo proti Sloveniji. Sam še vedno uživa v hokeju, je pa delo trenerja po njegovem precej bolj zahtevno kot igranje.

Na kvalifikacijskem turnirju v Hannovru je že vse odločeno. Po dveh zmagah nad Japonsko in Avstrijo bodo na olimpijskih igrah v Vancouvru zaigrali Nemci. Selektor gostiteljev turnirja Uwe Krupp je bil s pridobljeno vozovnico za Kanado izjemno zadovoljen: "To je velik korak. V preteklosti smo že izpuščali nastope na olimpijskih igrah, ki pa so za vsakega športnika, trenerja nekaj posebnega."

 
 

Ogledal sem si obe slovenski tekmi, pred tekmo pa bomo naredili podrobnejšo analizo. Kot ekipo jih zelo spoštujem.

Uwe Krupp

 
Nedeljska tekma s Slovenijo tako ne bo odločala o ničemer, nemški selektor pa kljub temu pričakuje resen in odgovoren nastop svojih izbrancev. "To bo zelo dobra tekma. Prenos dvoboja s Slovenijo bo tudi prenašala televizija in navijačem se želimo predstaviti v najboljši luči. Reprezentanca nima veliko priložnosti, da se predstavi svojim privržencem. Zaradi tega tekme s Slovenijo ne bomo zlahka jemali," je povedal Krupp. Ta ima o Slovencih visoko mnenje: "Gre za zelo disciplinirane igralce, ki so zelo kakovostni. Ogledal sem si obe slovenski tekmi, pred tekmo pa bomo naredili podrobnejšo analizo. Kot ekipo jih zelo spoštujem, njihov selektor pa dobro opravlja svoje delo. Za nas bo to zelo težka tekma."

Krupp je v ligi NHL zaigral tudi na All Star tekmi. Sedem sezon je bil najvišji igralec v najmočnejši ligi na svetu. © Saša Despot

 
Slovenci so tako na tekmi z Avstrij o, kot tudi v dvoboju z Japonsko padli v zadnji tretjini. Ali morda Nemci računajo, da se bo to ponovilo tudi v tretje? "To je hokej. Vnaprej ni napisanega scenarija. Treba je čestitati Avstrijcem in Japoncem za njihovo borbenost in upornost, obe reprezentanci pa sta imeli tudi nekaj sreče. Po mojem mnenju je Slovenija igrala dobro in imela zelo lepo priložnost, da obe tekmi odloči v svojo korist. Tekme na tem turnirju so bile zelo izenačene in vsakdo lahko premaga vsakega. Ni velike razlike ali si deveti na svetovni lestvici, ali pa 18," je na naše vprašanje odgovoril Krupp.

Ta je še vedno izjemno priljubljen pri nemških navijačih. Kljub temu da je igralsko kariero zaključil leta 2003, še vedno mnogi navijači pridejo na tekmo v dresu z njegovim imenom na hrbtu. Krupp meni, da je biti trener precej težje delo, kot biti igralec. "Delo trenerja je zelo zahtevno. Na tem položaju je precej več odgovornosti. Kot igralec se preprosto pripraviš na tekmo, veš kaj je tvoje delo. Kot trener moraš opraviti še mnogo obstranskih reči, ko pa je najbolj zanimivo pa ne moreš stopiti na led. Lahko samo gledaš in to je res težek položaj. A svoje trenutno delo opravljam z užitkom," meni Krupp.

 
 

Zelo rad sem igral hokej in še vedno bi ga, če bi mi to dopuščalo zdravje. To je bil najboljši del mojega življenja.

Uwe Krupp

 
Nekdanji odlični branilec se z veseljem spominja tudi svoje izjemne igralske kariere: "Zelo rad sem igral hokej in še vedno bi ga, če bi mi to dopuščalo zdravje. To je bil najboljši del mojega življenja. Vendar se vse reči končajo in treba je kreniti naprej." Po končani športni poti se Krupp lahko pohvali z dvema osvojenima Stanleyjevima pokaloma (Colorado 1995/96 in Detroit 2001/02), v ligi NHL pa je skupno odigral 729 tekem za ekipe Buffalo Sabres (5 sezon), New York Islanders (3 sezone), Colorado Avalanche (3 sezone), Detroit Red Wing (2 sezoni) in Atlanta Trashers (1 sezona). Že med igralsko kariero v ligi NHL, kjer je zbral tudi 69 zadetkov in 212 podaj, je moral zaradi poškodb izpustiti dve celotni sezoni, v zadnji sezoni pa so mu operirali ramo, hrbet in koleno. "Še vedno imam kar nekaj težav. Veliko telovadim in poskušam obdržati primerno težo. Če sem aktiven, je vse v redu, ko pa nisem, pa hitro postanem zelo zarjavel," je o svojem trenutnem počutju povedal najboljši nemški hokejist vseh časov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.