Šport
24 ogledov

Nemci in Angleži pred Eurom v Auschwitz

Mertesacker Nemčija reprezentanca trening priprave Tourrettes Euro 2012 evropsko EPA
Delegacija nemške nogometne reprezentance bo s selektorjem Joachimom Löwom in kapetanom Philippom Lahmom pred začetkom evropskega prvenstva obiskala nacistično koncentracijsko taborišče Auschwitz. Obisk na jugu Poljske, Nemci bodo med Eurom sicer nastanjeni na drugem koncu države, je danes potrdila nemška nogometna zveza (DFB).

V taborišču Auschwitz-Birkenau je med letoma 1940 in 1945 umrlo okrog 1,5 milijona ljudi, večinoma judovskega rodu, ki jih je takratna nacistična oblast načrtno pobijala s pomočjo plinskih celic, mučenjem na ledenem mrazu, stradanjem, zdravniškimi poskusi in prisilnim delom.

Taborišče na Poljskem bosta poleg nemškega selektorja Joachima Löwa, kapetana Philippa Lahma, predsednika DFB Wolfganga Niersbacha in vodje ekipe Oliverja Bierhoffa obiskala tudi Miroslav Klose in Lukas Podolski, nemška reprezentanta poljskih korenin.

Nemci bodo Auschwitz obiskali v petek, dan po zadnji prijateljski tekmi z Izraelom v Leipzigu. "Elf" bo med evropskim prvenstvom nastanjen v poljskem pristanišču Gdansk na severu države, tekme skupinskega dela proti Nizozemski, Danski in Portugalski pa jih čakajo v ukrajinskih Lvivu in Harkivu.

Obisk taborišča je že dan prej napovedala angleška nogometna reprezentanca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.