Šport
12 ogledov

Nemci nagradili Zavca

"Želim si, da bi bil ta dogodek res nekaj posebnega in edinstvenega," pravi Deja Žurnal24 main
Slovenski boksarski šampion Dejan Zavec je po izjemni zmagi in obrambi svetovne krone prejel priznanje domačega nemškega kluba iz Magdeburga.

Klub Sports Events Steinforth (SES) je Dejanu Zavcu za izjemen dosežek podelil zlato plaketo (Gold Award). Osebno mu jo je izročil glavni menedžer Ulf Steinforth, prav tako je priznanje prejel promotor slovenskega boksarja Nani Matjašič. "Izjemno sem vesel tega priznanja, ki ga po resnici povedano nisem pričakoval. To je še ena spodbuda več za delo naprej, po drugi strani pa potrditev dobrega dela. Nemci so me tokrat zares presenetili," je dejal boksarski šampion.

Zavec z boksarskim vzdevkom "Mister Simpatikus" pa ne namerava v nedogled spati na lovorikah. Iz tabora aktualnega svetovnega boksarskega prvaka so danes sporočili, da je Ptujčan že začel uvodne priprave na naslednjo borbo oziroma "revanšo" proti poljskemu boksarju Rafalu Jackiewiczu, ki ga je edini v karieri premagal. Veliki dvoboj s poljskim boksarjem naj bi bil predvidoma konec julija oziroma na začetku avgusta.

Kje bo stal ring, še ni znano. "Vsi bi si želeli borbe pod domačim nebom, toda pogoji bodo tisti, ki bodo določali kraj tega izjemnega spektakla, ki ga vsi tako željno čakamo. Konec tedna bodo znane vse zahteve in pogoji, možnosti pa je veliko, saj je v igri tudi nekaj zanimivih ponudnikov zunaj naših meja. Vse bomo poskušali prilagoditi Dejanovim željam, če bo le mogoče," je dejal Matjašič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.