Šport
30 ogledov

Nemci želijo premagati slovenske orle

freund wellinger wank freitag EPA
Nemški skakalec Severin Freund si želi na preostalih tekmah svetovnega pokala ubraniti drugo mesto v skupnem seštevku, kjer ima 136 točk prednosti pred Michaelom Hayböckom.

Peter Prevc si je z dvema zaporednima zmagama v Almatyju predčasno zagotovil veliki kristalni globus in s skakalnega prestola izrinil Severina Freunda. Nemški šampion ne skriva želje, da bi se na preostalih šestih tekmah vsaj še enkrat povzpel na najvišjo stopničko, a prioriteta ostaja ubranitev drugega mesta, kjer mu največjo nevarnost predstavlja Michael Hayböck.

''Peter je v Almatyju osvojil skupno zmago. Ob koncu sezone bi bil rad uvrščen na drugo mesto. To bi pomenilo, da sem zadnje tri zaporedne sezone končal med najboljšimi tremi,'' je povedal Freund, ki bo na zadnjih šestih tekmah branil prednost pred Avstrijcem. Hayböck je trenutno v odlični formi, saj se je na zadnjih petih tekmah kar trikrat povzpel na najvišjo stopničko.

''Na preostalih tekmah se želim uvrščati na zmagovalni oder. Četudi je tekmovanje zelo izenačeno in poteka napet boj za stopničke. Še ena zmaga bi bila seveda češnja na vrhu torte. Za to se bom boril,'' je dodal lanskoletni dobitnik velikega kristalnega globusa.

203 točke prednosti pred orli

Nemci pa se nadejajo tudi ekipnega uspeha v pokalu narodov. Trenutno so uvrščeni na drugo mesto, njihov zaostanek za vodilno Norveško pa znaša skoraj 1000 točk. Bolj napeto je v ozadju, kjer slovenski orli zaostajajo za 203 točke. Ubranitev drugega mesta je po besedah trenerja Wernerja Schusterja glavni cilj nemške reprezentance.

''Sezono si želimo končati z dobrimi rezultati. V pokalu narodov želimo osvojiti drugo mesto, prav tako se Freund poteguje za drugo mesto v seštevku posameznikov. To sta dva ambiciozna cilja, glede na močno slovensko ekipo in dobre predstave, ki jih kažejo Hayböck, Kenneth Gangnes in Johann Andre Forfang,'' je dejal Schuster.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.