Šport
19 ogledov

Nemci želijo še višje

1/33
Žurnal24 main
Tretje mesto na svetovnem prvenstvu je pripadlo Nemčiji, ki je po razburljivem razpletu premagala Urugvaj s 3:2 (1:1). "Ob naslednji priložnosti želimo še višje," je dejal Sami Khedira.

Nemška reprezentanca je osvojila tretje mesto na SP s svojo značilno nepopustljivo igro, saj se je do zmage prebila po zaostanku z 1:2. "Dobro smo se odrezali, vendar želimo ob naslednji priložnosti še višje," je samozavesten strelec zmagovitega zadetka Sami Khedira: "To je potrditev za vseh 23 igralcev, da smo odigrali na zares visoki ravi."

Eden glavnih protagonistov urugvajske igre, ki ga je od izenačenja praktično v zadnji sekundi tekme ločilo le nekaj centimetrov, Diego Forlan je dejal: "Želeli smo v finale, kar se žel ni uresničilo. V drugem polčasu smo zelo dvignili svojo igro, a storili nekaj napak in izgubili."

Prvo lepo priložnost so imeli Urugvajci v sedmi minuti, ko je Diego Forlan s prostega strela z 20 metrov žogo poslal malce previsoko. Štiri minute pozneje so bili še bližje zadetku Nemci, saj je Arne Friedrich po kotu Mesuta Özila s strelom z glavo zadel prečko. Toda "elf" vseeno ni dolgo čakal na vodstvo.

Bastian Schweinsteiger se je v 19. minuti odločil za strel s 30 metrov. Vratar Urugvaja Nestor Muslera je žogo odbil le do Müllerja, ki je brez težav svojo ekipo povedel v vodstvo. V 28. minuti so Urugvajci izenačili. Diego Perez je na sredini igrišča ukradel žogo Schweinsteigerju in podal do Luisa Suareza, ta pa je nato na levi strani videl Edinsona Cavanija, ki je sam prišel pred Butta in ga tudi premagal. Urugvaj je imel v 42. minuti v pravem nalivu novo veliko priložnost za vodstvo, toda Suarez je bil v kazenskem prostoru nenatančen.

Kmalu po začetku drugega dela so nevarno akcijo spet izpeljali Južnoameričani, vendar se je po poskusih Cavanija in Suareza Butt izkazal. V 51. minuti pa je vendarle moral spet pobrati žogo iz svoje mreže, saj ga je z volejem z roba kazenskega prostora po podaji Egidia Arevala Riosa z desne strani ukanil Diego Forlan in Urugvajcem priigral prednost.

Tudi ta ni zdržala dolgo. Že pet minut pozneje je namreč Jerome Boateng podal z desne strani v kazenski prostor, kjer je bil najvišji Jansen in izid znova izenačil. Zatem sta si ekipi priigrali še nekaj priložnosti, a svojo so v 82. minuti izkoristili Nemci. Po kotu je bil v gneči v kazenskem prostoru najspretnejši Sami Khedira, ki je z glavo zabil zmagoviti gol, svojega prvega v reprezentančnem dresu. Velja še omeniti, da je Forlan tik pred koncem tekme s prostega strela zatresel prečko.

Tekma za treje mesto:

Nemčija : Urugvaj 3:2 (1:1)
Müller (19), Jansen (56), Khedira (82); Cavani (28), Forlan (51)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.