Šport
17 ogledov

Nemčija: "Hvala fantje!"

Nemčija se po domačem prvenstvu pred štirimi leti v JAR spet veseli Brona. (Foto
1/22
Žurnal24 main
"Hvala fantje, to je bilo zelo zabavno. Naši heroji so v deževni afriški noči vzeli bron,“ piše Bild o vnovičnem tretjem mestu nogometašev na svetovnem prvenstvu.

Jasnovidna hobotnica Paul je spet imela prav. Napovedala je tretjo mesto Nemčije na SP, napoved pa se je uresničila. Elf je s 3:2 premagal Urugvaj in ponovil uspeh izpred štirih let, ko je pred domačimi navijači v tekmi za tretje mesto premagal Portugalsko s 3:1.

Nemški časopisi so vse tekme svoje izbrane vrste pospremili z vedeževalcem - hobotnico Paulom, ki je od začetka SP pravilno napovedal vse izide, zato so bile oči javnosti vselej uprte v vodni svet v Oberhausnu. Podobno je bilo z nemško reprezentanco, katero so navijači in mediji na SP pospremili z veliko skepso. Bolj, ko se je prvenstvo pomikalo proti koncu, bolj so verjeli, da so Bastian Schweinsteiger, Mesut Özil, Miroslav Klose in ostali nogometaši sposobni boja za najvišja mesta. To so dokazali s tretjim mestom. Izgubili so le proti Srbiji in finalistu Španiji, iz prvenstva pa domov poslali večne tekmece Angleže in visokoleteče Argentince s selektorjem Diegom Maradono na čelu.

"Fantje, hvala za vse, kar ste naredili na tem SP," po bronu krasi naslovnico Bilda, ki s hvalospevi v članku opeva čudovito deževno noč, v kateri je Elf s 3:2 premagal Urugvaj. Novinar piše, da so se po težkem porazu proti "furiji" varovanci Joachima Löwa uspeli motivirati in še enkrat pokazali borbeni duh, ki jih je krasil skozi vso prvenstvo. Po zadetkih Müllerja (19. minuta), Jansena (56. minuta) in Khedire (82. minuta) so trikrat vodili, na koncu pa tudi s pomočjo sreče še enkrat stopili na oder za zmagovalce.

Bolj zadržani so bili novinarji Kickerja, ki so v naslovu zapisali: "Tretje mesto za Löwovo Nemčijo," v tekstu članka pa piše o velikem uspehu nemških "wunderkindov". "Mali finale je odšel na našo stran," piše Allgemeine Zeitung, "Za konec bomo še enkrat nazdravili. Z zadnjimi atomi močmi je naša nacionalna reprezentanca vzela bron," pa zaključuje AZ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.