Šport
30 ogledov

Nemčija pred polfinalom dviguje tempo

Khedira Nemčija Grčija Gdansk Euro 2012 četrtfinale EPA
Strelec drugega zadetka na obračunu med Nemčijo in Grčijo Sami Khedira je poudaril, da uvrstitev nemške reprezentance v polfinale ni nikakršno naključje. ''Po zadetku za izenačenje smo dvignili tempo in na njihovo strategijo odgovorili s priložnostmi in zadetki,'' je povedal nogometaš Real Madrida.

Nemški vezist Sami Khedira je po obračunu z Grčijo povedal, da je ekipa na zelenici našla pravi odgovor na strategijo nasprotnikov, kar je bil tudi razlog za njihovo visoko zmago. ''Jasno je bilo, da se bodo Grki zadaj zaprli, vendar nam je z veliko gibanja in menjavanjem položajev uspelo ustvariti mnogo priložnosti,'' je povedal Nemec.

Nogometaš madridskega Reala je še dodal, da si je Nemčija povsem nepotrebno otežila delo, ko je v drugem polčasu prejela izenačujoči zadetek, vendar so se na to odzvali v pravem slogu. ''Po odmoru je bilo razburljivo, a po izenačenju smo dvignili tempo in dosegli gole,'' je zaključil Khedira.

Grki ponosni na uvrstitev med najboljših osem

V polfinale Eura 2012 se je uvrstila Nemčija, vendar zaradi tega v grški reprezentanci ni prevladovalo negativno vzdušje. Sokratis Papastathopoulos je povedal, da so se borili za celotno Grčijo, čeprav so na koncu morali priznati premoč izbrani vrsti Joachima Löwa.

Branilec Genoe meni, da mora biti reprezentanca pod taktirko Fernanda Santosa na svoj dosežek zelo ponosna. ''Dvakrat smo zadeli. Naredili smo, kar smo lahko. Morda bi lahko bili bolj previdni, vendar smo se borili za celo Grčijo,'' je povedal Papastathopoulos. ''Prišli smo med najboljših osem in to je zelo pomembno. Nizozemski ni uspelo, čeprav predstavljajo veseliso nogometnega sveta,'' je dodal Grk.

Ključen je bil zadetek Khedire

Fernando Santos Poljska Grčija trening nacionalni državni stadion Varšava Euro 2 | Avtor: EPA EPA
Grkom je v 55. minuti z golom Samarasa uspelo izenačiti, vendar je že nekaj minut zatem stvari na svoje mesto postavil Khedira, ki je Sifakisa premagal v 61. minuti. Grški selektor Fernando Santos je poudaril, da je bil drugi zadetek Nemčije ključnega pomena. ''Rekel sem, če zadanemo enkrat, bi se vse spremenilo in bi se morda kaj izcimilo iz tega. Na žalost smo drugi zadetek prejeli kmalu potem, kar nam je pristriglo peruti, vendar smo se borili do zadnjega trenutka,'' je povedal Portugalec.

Strelec drugega zadetka Grčije Salpingidis se je pridružil mnenju selektorja, obenem pa je zelo ponosen na borbenost, ki jo je prikazala reprezentanca. ''Po prejetem drugem zadetku smo se morali odpreti in to nas je drago stalo. Upam, da so Grki ob gledanju, kako se borimo, dobili nekaj spodbude,'' je povedal Salpingidis.

Löw hvali Nemce, Lahm nekoliko bolj zadržan

Löw Loew Nemčija reprezentanca trening Gdansk Euro 2012 | Avtor: EPA EPA
Nemški selektor Joachim Löw je izjemno zadovoljen s predstavo svojih varovancev, ki so dominirali večino obračuna v Gdansku. ''To je bila izjemna predstave ekipe, ki se je še četrtič zapored uvrstila v polfinale,'' je povedal Löw, saj se je Nemčija med najboljše štiri uvrstila na zadnjih dveh svetovnih prvenstvih in zaigrala tudi v finalu Eura pred štirimi leti. ''Ponosni smo lahko na ekipo, saj je bilo jasno, da lahko Grki nekaj napravijo iz ničesar. Ni nam uspelo zgodaj preiti v vodstvo, a ostali smo zbrani,'' je dodal Nemec.

Löw meni, da je bil za takšno predstavo ključen prvi zadetek Philippa Lahma. ''Lahm je človek
Lahm Nemčija Grčija Gdansk Euro 2012 četrtfinale | Avtor: EPA EPA
za pomembne gole na velikih turnirjih,''
je povedal selektor. A nogometaš Bayern Münchena na račun reprezentance ni izrekel samo pohvalnih besed. ''Po nepotrebnem smo si otežili delo. V prvih petnajstih minutah smo imeli ogromno priložnosti, da povedemo in tega nismo izkoristili. Bili smo prepočasni in napravili preveč lahkih napak, a najbolj pomembno je, da smo v polfinalu,'' je povedal Lahm.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.