Šport
15 ogledov

Nemčija slavi po dolgih 20 letih

angelique kerber EPA
Nemčija po dvajsetih letih slavi novo zmagovalko US opna. Slovito Steffi Graf, ki je na tem turnirju zmagala leta 1996, je nasledila Angelique Kerber, ki je v letošnji sezoni zasijala kot meteor.

Druga nosilka je v velikem finalu v konkurenci posameznic na odprtem prvenstvu Združenih držav Amerike v New Yorku, zadnjem teniškem turnirju za grand slam v sezoni, premagala deseto nosilko Čehinjo Karolino Pliškovo z izidom 2:1 v nizih, s 6:3, 4:6, 6:4. Za obe je to bil prvi finale na US opnu.

Za Nemko je sijajna sezona, ki jo je začela kot deseta igralka sveta in v kateri je osvojila tudi srebrno olimpijsko kolajno v Riu. Njena značilnost je močan udarec z levico.

"Tega ne znam opisati z besedami, biti tukaj kot prvakinja, držati ta pokal, je nekaj res neverjetnega. Res čudovito. Osvojiti drugi grand slam turnir v tem letu. To je najboljše leto mojega življenja. Vse se je pravzaprav zame začelo pred petimi leti prav tukaj v New Yorku, ko sem se prebila v svoj prvi veliki polfinale in zdaj sem tukaj s tem pokalom. To je res neverjetno," je bila navdušena Kerberjeva.

Kerberjeva bo na ponedeljkovi najnovejši svetovni jakostni lestvici WTA prvič prevzela vodilno mesto v ženski teniški karavani. Na prvem mestu lestvice bo zamenjala Američanko Sereno Williams. Na betonskih igriščih Flushing Meadows je osvojila drugi naslov za grand slam. Pred tem je slavila na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu. "Biti številka ena, potem ko sem osvojila dva turnirja za grand slam, so bile moje dekliške sanje. To mi toliko pomeni," je še dejala.

Prvo mesto na lestvici WTA bi lahko prevzela že z zmago v finalu turnirja WTA v Cincinnatiju, kar pa ji je preprečila prav Pliškova. Zato je zmago na OP ZDA še toliko slajša, saj se je Čehinji oddolžila na najlepši možni način.

"V drugem nizu sem uspela najti še nekaj moči. A moja zadnja igra ni bila najboljša, lahko bi zaigrala tudi drugače, je zelo težka nasprotnica, z več izkušnjami v takšnih finalnih obračunih. Nisem razočarana, saj vem, da se lahko enakovredno kosam z najboljšimi igralkami in jih tudi premagam. Angie je potrdila, da je zasluženo številka ena, bilo mi je v čast igrati proti njej," je zmagovalko pohvalila Pliškova, ki je v polfinalu izločila šestkratno zmagovalko OP ZDA, prvopostavljeno Williamsovo s 6:2 in 7:6 (5), ki je s tem zapravila priložnost, da osvoji zgodovinski 23. turnir za grand slam ter prehiti Grafovo, hkrati pa je po 187 tednih izgubila prvo mesto na lestvici WTA.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.