Šport
35 ogledov

Nemirna roka Bauerja, Fourcade slavil

fourcade svendsen šipulin EPA
Francoz Martin Fourcade je na Pokljuki dobil tudi 12,5-kilometrsko zasledovalno biatlonsko tekmo za svetovni pokal.

Zmagovalec sobotnega šprinta Martin Fourcade je v cilju za šest sekund prehitel Norvežana Emila Hegleja Svendsna in za 6,2 Rusa Antona Šipulina, ki je moral edini med vodilnimi enkrat v kazenski krog.

Edini Slovenec na tekmi, Klemen Bauer, je zgrešil šestkrat, posebej nenatančen je bil na prvem strelskem postanku stoje, ko je moral trikrat v kazenski krog in z 12. mesta po sprintu je nazadoval na 41. ter ostal brez novih točk svetovnega pokala.

''Po domače povedano, sem ga polomil''

Pri streljanju je Bauer, vzpodbujen s sobotno strelsko ničlo, veliko tvegal, streljal hitro in na polovici kljub temu, da je po vsakem streljanju moral po enkrat v kazenski krog, obdržal položaj okrog 15. mesta. Trije zgrešeni streli so bili nato preveč, da bi 30-letni Ihanec lahko tudi v soboto računal z res vidno uvrstitvijo.

"Po domače povedano, sem ga polomil in to kar konkretno. Na enem streljanju je vse splavalo po vodi. To se zgodi, če delček sekunde ni prave zbranosti in namesto petih tarč padeta samo dve," je razočarano v cilju razlagal Bauer.

O sami tekmi pa: "Bil sem na dobrem položaju kljub dvema zgrešenima streloma. To me je še zmeraj motiviralo. Rekel sem si OK, dobro kaže. Enostavno sem želel vse prehitro zaključiti in zgodilo se je, kar se je. Sem kar razočaran oziroma jezen. Izhodišče je bilo res dobro, a v biatlonu se hitro premešajo karte. Gremo naprej z dvignjeno glavo."

Fourcade v izjemni formi

Fourcade si je priboril že četrto zmago letos in 53. v karieri, na prav vseh petih tekmah v novi sezoni pa je bil francoski šampion na stopničkah. Petkratni zmagovalec svetovnega pokala se je vse do zadnjega streljanja za zmago boril z Rusom Šipulinom. V ozadju sta boj za tretje mesto bila Norvežana Johannes Thingnes Boe in Emil Hegle Svendsen in čakala na napako tekmecev. To sta dočakala na zadnjem streljanju, ko je moral Šipulin v kazenski krog, Svendsen ga je s strelsko ničlo ujel in v tesnem boju v končnici tudi premagal.

"Anton (Šipulin op.a.) me je kmalu ujel in res sva se skoraj celo tekmo borila enakovredno. Oba pa sva vedela, da sta zadaj tekmeca, ki sta nevarna in današnja tekma je bila res lepa. Napeto je bilo v smučini, a tudi na strelišču, saj je Anton odličen in hiter strelec, zato me je prisili, da sem tvegal več in streljal hitreje," je po tekmi povedal Francoz, ki je v petek in soboto dosegel svoji prvi pokljuški zmagi v karieri.

Svetovni pokal, zasledovanje 12,5 km (M), izidi:

1. Martin Fourcade (Fra) 30:27,4/0
2. Emil Hegle Svendsen (Nor) + 6,0/0
3. Anton Šipulin (Rus) 6,2/1
4. Johannes Thingnes Boe (Nor) 48,0/2
5. Simon Schempp (Nem) 59,8/1
6. Michael Roesch (Bel) 1:21,0/0
7. Matvej Elisejev (Rus) 1:27,5/2
8. Maksium Cvetkov (Rus) 1:28,0/2
9. Ole Einar Bjoerndalen (Nor) 1:31,5/4
10. Michal Krčmar (Slk) 1:34,3/2
...
41. Klemen Bauer (Slo) 3:57,4/6

Skupni seštevek:

1. Martin Fourcade (Fra) 288 točk
2. Johannes Thingnes Boe (Nor) 193
3. Anton Šipulin (Rus) 173
4. Ole Einar Bjoerndalen (Nor) 166
. Maksim Cvetkov (Rus) 166
6. Arnd Peiffer (Avt) 151
7. Emil Hegle Svendsen (Nor) 149
8. Erik Lesser (Nem) 140
9. Simon Schempp (Nem) 130
10. Lowell Bailey (ZDA) 126
...
39. Klemen Bauer (Slo) 37
66. Miha Drinovec (Slo) 2               

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.