Šport
31 ogledov

Nemka suspendirana, Gregorinova četrta

Eva Sachenbacher Stehle Reuters
Mednarodni olimpijski komite je nemški biatlonki Evi Sachenbacher Stehle zaradi pozitivnega dopinškega testa odvzel četrto mesto z biatlonske tekme s skupinskim startom.

Mednarodni olimpijski komite (MOK) se je za ta korak odločil po tem, ko je bil v petek pozitiven tudi test B, ki je v vzorcu potrdil prepovedan metilheksatamin. Triintridesetletno Nemko Evo Sachenbacher Stehle je Mok zato tudi izključil z iger, Mednarodno biatlonsko zvezo pa pozval, naj popravi končni vrstni red. Na četrto mesto je tako napredovala slovenska junakinja iger Teja Gregorin, ki je bila bronasta v zasledovanju.

Mok je Nemčiji razveljavil tudi četrto mesto s tekme mešanih štafet, kjer je prav tako nastopila Sachenbacherjeva.

Nemki zdaj grozi dveletni suspenz, o čemer bo odločala Mednarodna biatlonska zveza. Tekmovalka sama trdi, da je nedolžna in pozitiven test pripisuje dodatni prehrani, ki je bila očitno kontaminirana s prepovedanimi snovmi. A Nemka je bila na spisku sumljivih že leta 2006, ko je zaradi povečanega števila rdečih krvnih telesc prejela "petdnevno prepoved tekmovanja zaradi zdravstvene zaščite tekmovalca".

Opravili hišno preiskavo

Bavarska zvezna kriminalistična policija je v petek preiskala dom biatlonke Evi Sachenbacher-Stehle, ki je bila pozitivna na doping testu, in biatlonski center v Ruhpoldingu, kjer športnica trenira. Osredotočili so se predvsem na hrano in prehranska dopolnila, ki naj bi bili po njenih besedah krivi za pozitiven test.

S tožilstva v Münchnu, ki usmerja preiskavo, so sporočili, da so poleg biatlonskega centra preiskali še dve zasebni zgradbi in v enem od preiskanih objektov našli prehranska dopolnila. Dodali so, da ne preiskujejo biatlonke, ampak za zdaj neznane ljudi, ki so farmacevtske izdelke za doping spravili v obtok.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.