Šport
55 ogledov

Nemškemu telovadcu bodo drog podarili

Fabian Hambüchen EPA
Nemški telovadec Fabian Hambüchen bo drog, na katerem je osvojil zlato olimpijsko kolajno, dobil v dar.

Proizvajalec športne opreme Spieth Gymnastics, ki je na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru med drugim dobavil tudi drog, bo nemškemu telovadcu Fabianu Hambüchnu, ki je po osvojeni zlati medalji izrazil željo po nakupu tega orodja, drog podaril.

"To mora odobriti še poslovodstvo podjetja, a zagotovo bomo našli pot. Ni potrebe, da Fabian kupuje drog, podpiramo ga že leta in krasno se mi zdi, kar je dosegel tukaj v Riu," je za münchenski časnik "tz" povedal manager pri Spieth Gymnastics, Jürgen Garziella.

28-letni telovadec si sicer želi, da bi orodje imelo častno mesto v dvorani v Wetzlarju, kjer trenira. Na drogu so že upodobljeni olimpijski krogi, sam pa bi dodal še svoj podpis. "In tako bo to unikat," je med drugim pripomnil Hambüchen.

Za Hambüchena je to prvo zlato, je pa na prejšnjih olimpijskih igrah prejel že dve odličji - v Londonu leta 2012 srebro, štiri leta pred tem na Kitajskem pa bron.

Misel o nakupu ga je prešinila, ko se je po intervjujih, ki jih je imel po zmagi, s svojim kanadskim kolegom vrnil v dvorano, da bi fotografiral drog. In je pomislil: "Ej, stari, to reč moraš nabaviti. To bi bilo neumno, če bi zadevo kar pustil tukaj," je še pojasnil.

Fabian Hambüchen | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.