Šport
26 ogledov

Nemški as že zapustil turnejo

Severin Freund EPA
Olimpijski zmagovalec na ekipni tekmi in svetovni prvak v smučarskih skokih Nemec Severin Freund je že zapustil novoletno turnejo.

Zaradi gripe skupnega zmagovalca svetovnega pokala 2014/15 Severina Freunda ne bo na zadnjih dveh tekmah prestižne turneje štirih skakalnic, so sporočili iz nemške reprezentance.

"Po vsakem skoku sem se počutil slabše, po podrobnejših pregledih pa je zdravnik ugotovil, da sem zbolel za gripo ter da potrebujem premor in počitek," je dejal Freund, ki je že v torek pozno popoldne zapustil reprezentanco.

Zaenkrat še ni jasno, kdaj se bo Freund, ki je šele na 22. mestu po prvih dveh tekmah novoletne turneje, vrnil na tekme svetovnega pokala. V nemški ekipi se nadejajo, da bo na ravni prejšnjih sezon že na svetovnem prvenstvu prihodnji mesec v finskem Lahtiju.

Bolezen udarila tudi Avstrijce

O zdravstvenih težavah pa poročajo tudi iz avstrijskega tabora, praktično vsa avstrijska reprezentanca se spopada s trebušnim virusom.

Najhuje je pri Michaelu Hayböcku, četrtim iz torkovih kvalifikacij, ki je obležal v postelji, tako da na tekmi ne bo nastopil. Okužbi ni mogel pobegniti niti Stefan Kraft. Skakalec, ki se bori za skupno zmago, je v torek zvečer kar nekajkrat bruhal, a se je stanje danes izboljšalo, tako da bo vseeno tekmoval. Enako velja za Andreasa Koflerja in Floriana Altenburgerja.

"Na žalost je Michael tako oslabel, da je njegov nastop nesmiseln, prepričani pa smo, da bo v Bischofshofnu že lahko nastopil. Z drugimi bolniki je bolje, a se bodo posledice bolezni na tekmi zagotovo opazile," je dejal zdravnik avstrijske reprezentance Peter Baumgartl.

Komentarjev 3
 • tecumseh_1975 12:52 04.januar 2017.

  ne nabijajte. Freund je letos toliko favorit kot Peter Prevc. Letos nemci vse stavijo na Eisenbichlerja.

 • Avatar mike1968
  mike1968 12:27 04.januar 2017.

  Karma je karma.....

 • wolf.ata 11:31 04.januar 2017.

  ne nemški as ampak nemški lisjak se je skril pred mediji,sedaj bo malo potreniral,pa se vrnil,ha,ha