Šport
21 ogledov

Nemški masaker nad Argentinci

Miroslav Klose Sergio Romero gol zadetek proslavljanje veselje mreža mreza Sergi
1/52
Žurnal24 main
Tretji polfinalisti svetovnega prvenstva so po navdušujoči predstavi in zmagi nad Argentino postali Nemci (4:0). Thomas Müller je v prvem polčasu začel, Miroslav Klose pa v drugem končal poezijo "Elfa".

Kar se je pričakovalo kot eden najbolj napetih in najbolj vznemirljivih obračunov v novejši nogometni zgodovini, se je spremenilo v pravo katastrofo za Argentino! Fantastični Nemci so jih domov poslali z novo brezhibno predstavo in "gavči" se tako na letalu za Južno Ameriko pridružujejo dobrim prijateljem Brazilcem. Enajsterico Diega Armanda Maradone je že po treh minutah načel Thomas Müller, nato pa sta Miroslav Klose z dvema in Arne Friedrich z enim golom končala eno največjih zmag v zgodovini nemškega nogometa. GALERIJA

Noro je premagati Argentino s 4:0. Težko je najti besede za takšen rezultat.
Thomas Müller, napadalec Nemčije

Evropa je torej še kako živa! Po tem, ko se nam je obetalo južnoameriško polfinale, v igri tako zdaj ostaja le še Paragvaj. Nemci niso dolgo čakali na začetek pravljice - že po treh minutah je mrežo Sergia Romera načel Müller. Predložek Bastiana Schweinsteigerja je napadalec Bayerna Münchna preusmeril mimo vratarja, ki je na tleh "pobiral jabolka" ali kaj podobnega. Argentinci si po šokantnem začetku nikoli niso zares opomogli. Nekaj strelov od daleč, toda Manuel Neuer je bil vedno znova na mestu. V 36. minuti so Argentinci sicer izenačili, a je bil zadetek Gonzala Higuaína upravičeno razveljavljen. Praktično edini nemški minus prvih 45 minut je bil (pre)strog rumeni karton Müllerju zaradi nenamerne igre z roko, zaradi katere ne bi smel igrati v morebitnem polfinalu ...

Maradona je bil ob polčasu torej pred najbolj pomembnimi petnajstimi minutami v trenerski karieri. Kot kaže jih ni dobro izkoristil - Nemci so še naprej nadzirali vse segmente igre, po novem kardinalnem "plavanju" zadnje vrste Argentincev pa je svoj gol na 100. tekmi za "Elf" dočakal tudi Klose. Igro je ves čas profesorsko vodil Bastian Schweinsteiger, do konca pa so Nemci dosegli še dva identična zadetka - pri obeh so kot v malem nogometu izigrali celotno obrambo in zabili v prazno mrežo-, poleg Kloseja (s 14 goli na SP je zdaj le še zadetek oddaljen od rekorderja Ronalda) pa se je pod gol podpisal še branilec Friedrich. To verjetno pove vse o igri Argentine. Hobotnica Paul iz Oberhausna pa še vedno ne greši ...

Izjave po tekmi:

Thomas Müller (napadalec Nemčije):
Noro je premagati Argentino s 4:0. Težko je najti besede za takšen rezultat. Mislim, da se Nemčija zdaj trese, in to je pravi način kako proslaviti takšno zmago.

Diego Armando Maradona (selektor Argentine):
Najprej se bom pogovoril s svojo družino in igralci. Tridesetega oktobra bom napolnil 50 let. Danes sem doživel najtežjo stvar doslej, saj se je tekma končala povsem drugače, kot smo pričakovali. Kdorkoli bo prišel, bo moral nadaljevati našo pot, ker je to pot, ki si jo Argentina želi.

Carlos Tévez (napadalec Argentine):
Preprosto smo imeli slabo tekmo. Če delaš takšne napake, greš domov. Vedeli smo, da bi lahko bili neverni iz prostih strelov in protinapadov.

Svetovno prvenstvo, četrtfinale: 

Nemčija : Argentina 4:0 (1:0)
Müller (3), Klose (68, 89), Friedrich (74)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.