Šport
17 ogledov

Nemško slavje v Oberhofu, Teja šesta

Neuner Oberhof biatlon sprint Nemčija EPA
Slovenka Teja Gregorin je zasedla šesto mesto na petkovi sprinterski biatlonski preizkušnji na 7,5 kilometra v nemškem Oberhofu. Zmagala je vodilna v skupni razvrstitvi svetovnega pokala, Nemka Magdalena Neuner (22:27,6/0).

Teja Gregorin je brez zgrešenega strela zaostala 1:21,0 minute, druga Slovenka Andreja Mali (+2:54,2/2) pa je osvojila 39. mesto. Na sprinterski preizkušnji je drugo mesto zasedla Belorusinja Darja Domračeva (+37,3/1), tretje pa Rusinja Olga Zajceva (+43,4/1). Neunerjeva je dosegla 27. zmago v svetovnem pokalu.

Vreme v Oberhofu se je tretji tekmovalni dan le nekoliko stabiliziralo in omogočilo nemoteno izvedbo prvega sprinta v novem letu, ki je bil namenjen ženskam. Od obeh slovenskih predstavnic je bila pričakovano boljša Gregorinova, ki je z brezhibnim strelskim nastopom in hitrim tekom zasedla odlično šesto mesto in s tem tudi svoj najboljši rezultat letošnje sezone.

"Zelo sem vesela, da se je začelo po mojih željah, saj pred novim letom nisem vedela, kaj smo naredili napak, da mi ni steklo. Očitno je bila utrujenost prevelika, da bi lahko dosegla več že na prvih tekmah. Res se moram zahvaliti tudi perfektnemu streljanju, tek bo pa tudi še boljši oziroma že postaja iz dneva v dan. Dopoldne sva imela s trenerjem tudi skupno psihološko pripravo in to mi je vlilo še nekaj dodatnega samozaupanja. Lepo, da mi je tekma uspela, saj mi je šlo tudi za zanesljivo uvrstitev na nedeljski skupinski start. V finišu sem bila sicer utrujena, vendar očitno še vedno dovolj hitra. Žal mi je le tistih dveh desetink do petega mesta. Imam v dobrem za naslednjič, ko se bom borila za stopničke," je bila po tekmi hudomušna Teja Gregorin.

"Teji je po dolgem času spet uspel perfekten strelski nastop, kar je prikazovala že tudi na treningih. Tekaško pa je trenutno toliko sposobna in s tem skupaj je lahko sestavila odličen rezultat. Andrejino streljanje sicer ni bilo slabo, vendar pa mora ustreliti 'ničlo' za boljše uvrstitve na sprintu," je o predstavah Slovenk povedal strelski trener Tomaš Kos.

"Šesto mesto je na tej ekstremni progi fantastičen rezultat. To je trenutno nekaj najlepšega, ko se Teja vrača po nekaj neuspelih tekmah v decembru. Tekaško so resda spredaj še štiri najboljše, Neunerjeva, Domračeva, Zajceva in Mäkäräinenova, ki so trenutno praktično nepremagljive, če ne zgrešijo veliko tarč, takoj za njimi pa je že Teja in nekaj preostalih, ki se jim uspe približati. Danes smo imeli praktično vse pod nadzorom, odlične smuči, odlično strelsko predstavo, zmoti edino, da je bil njen prvi krog še nekoliko počasen in je šele ob koncu pospešila. Ker pred tem ni imela tako visoke forme, je razumljivo, da je spet začela bolj previdno, zadnji krog pa kar poletela in resnično fantastično odtekla ter pridobila še nekaj mest," je bil zadovoljen tudi glavni trener Uroš Velepec.

V soboto se bodo na četrtem tekmovalnem dnevu za stopničke zmagovalnega odra in točke svetovnega pokala borili še najboljši biatlonci. Ob 14.30 se obeta sprinterski nastop moških na desetkilometrski razdalji, ki se ga bo udeležilo tudi vseh pet slovenskih predstavnikov, Jakov Fak, Klemen Bauer, Janez Marič, Vasja Rupnik in Simon Kočevar.

Svetovni pokal, sprint na 7,5 km (Ž), rezultati:

1. Magdalena Neuner (Nem) 22:27,6/0
2. Darja Domračeva (Blr) +37,3/1
3. Olga Zajceva (Rus) 43,4/0
4. Kaisa Mäkäräinen (Fin) 54,0/2
5. Andrea Henkel (Nem) 1:20,8/1
6. Teja Gregorin (Slo) 1:21,0/0
7. Nastasija Dubaresava (Blr) 1:23,6/0
8. Natalia Burdiga (Ukr) 1:25,2/0
9. Diana Rasimoviciute (Lit) 1:28,7/1
10. Olga Vilučina (Rus) 1:28,8/1
...
39. Andreja Mali (Slo) 2:54,2/2

Svetovni pokal, skupno:

1. Magdalena Neuner (Nem) 396 točk
2. Darja Domračeva (Blr) 381
3. Kaisa Mäkäräinen (Fin) 344
4. Olga Zajceva (Rus) 335
5. Andrea Henkel (Nem) 271
6. Tora Berger (Nor) 270
7. Helena Ekholm (Šve) 270
8. Anastazija Kuzmina (Slk) 226
9. Marie Laure Brunet (Fra) 224
10. Marie Dorin Habert (Fra) 221
...
21. Teja Gregorin (Slo) 122
48. Andreja Mali (Slo) 35

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.