Šport
6121 ogledov

Nenadno slovo teniške lepotice postaja vse bolj škandalozno

Camila Giorgi Instagram
Nenadno upokojitev italijanske teniške igralke obkrožajo vse bolj nenavadne okoliščine in škandalozna razkritja.

Nekdanja teniška igralka Camila Giorgi (32), ki je nedavno šokirala športno javnost z nenadno upokojitvijo, je pred prebegom v ZDA, kamor naj bi se zatekla zaradi suma finančnih mahinacij v domovini, opustošila luksuzno vilo v Toskani, kjer je živela v najemu.

Nekdanja četrtfinalistka Wimbledona prav tako ni poravnala najemnine za zadnjih šest mesecev svojega bivanja, je za italijansko La Repubblico povedal njen najemodajalec.

Camila Giorgi | Avtor: Instagram Instagram
Giorgi naj bi iz prestižnega domovanja v Calenzanu odtujila več kosov pohištva in starin v skupni vrednosti med 50 in 100 tisoč evri.

"Bil sem v šoku, saj je bila hiša na pol prazna, manjkalo je več kosov pohištva. Perzijske preproge, fino pohištvo, celo starinska poltonska miza. Tukaj je govora o škodi med 50 in 100 tisoč evri," je za italijanske medije povedal stanodajalec, ki mu je uspelo navezati stik z očetom nekdanje najemnice.

"Pisal sem mu, naj vrnejo naše stvari, on pa mi je zaničljivo odvrnil, da predmeti nimajo kakšne posebne vrednosti. To je zelo podel odnos do nekoga, ki ni bil prizadet samo finančno, temveč tudi psihično. Ne vem, koliko in kaj Camila dolguje državi, vem pa, kaj dolguje meni. Tisti kosi pohištva so del mojega življenja in hočem jim nazaj, še posebej ker smo glede neplačane najemnine že izgubili upanje," je dodal.

Stanodajalca so o nenavadnih premikih obvestili sosedi, ki so na posestvu opazili selitvena vozila.

Camila Giorgi | Avtor: Profimedia Profimedia
Giorgi je na WTA Touru nazadnje igrala na marčevskem turnirju v Miamiju, kjer jo je izločila prva igralka sveta Iga Swiatek. Nekaj tednov pozneje jo je Enota za teniško integriteto (TIU) umestila na seznam upokojenih igralk, čeprav sama takšne odločitve javno ni sporočila. Giorgi se je nato oglasila na Instagramu in potrdila navedbe, da je končala svojo kariero.

Po poročanju Gazzette dello Sport je Giorgi iz Italije prebegnila v ZDA zaradi tekoče preiskave glede domnevne utaje davkov in neprijavljenih dohodkov.

dezurni@styria-media.si


 

Komentarjev 4
  • Ender3 21:51 24.maj 2024.

    Vseeno jo je bilo fino gledati, ko je igrala tenis. Drugo me itak ne zanima..

  • Avatar Antikrist6
    Antikrist6 16:41 24.maj 2024.

    Če bi bila ta ženska Slovenka, bi bila zagotovo članica fašistične stranke SĐS. In ko bi jo lovila oblast za storjene nečednosti, bi se skrila v Dominikanski republiki.

  • Enzgg4 16:20 24.maj 2024.

    V US ne bo varna, ker imajo z IT sklenjen sporazum o izročanju. Upam, da bo dobila, kar ji gre. Ne toliko zaradi dolga do države, kot zaradi škode najemodajalcu.