Šport
16 ogledov

Nepostavljena šokirala Jankovićevo

rim finale 2010 Maria Martinez Sanchez
1/10
Žurnal24 main
Nenadejana zmagovalka najmočnejšega turnirja tedna je Maria Martinez Sanchez, ki je s tenisom stare šole premagala favorizirano Jeleno Janković. Slednja je v polfinalu izločila Sereno Williams.
Anastazija Sevastova je zmagovalka turnirja v Estorilu. V finalu je premagala Arantxo Santonjo s 6:2 in 7:5.

Španka Maria Martinez Sanchez je zmagovalka dva milijona dolarjev vrednega teniškega turnirja v Rimu. Z repertoarjem udarcev iz stare šole tenisa, se pravi številnimi zavrtinčenimi in skrajšanimi žogami, je v finalu presenetila sedmo nosilko Srbkinjo Jeleno Janković s 7:6, 7:5.

Rim finale 2010 Jelena Jankovic | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Za 28-letno Španko je to največja zmaga v karieri, saj turnir v Rimu tako po igralskem kadru kot denarnem skladu sodi med najpomembnejše v sezoni. Maria Martinez Sanchez, ki je pred turnirjem zasedala 27. mesto na svetu, je za svoj tretji osvojeni turnir v karieri prejela ček v višini milijon dolarjev.

Poraženka v finalu je bila nad razpletom precej razočarana, saj je bila favoritinja za svojo 13. turnirsko zmago, še posebej, potem ko je v polfinalu izločila prvo igralko sveta Američanko Sereno Williams.

Rim, WTA, finale

Maria Martinez Sanchez (Špa) : Jelena Janković (Srb/7) 7:6 (5), 7:5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.