Šport
32 ogledov

Neprebojni Raanta krvnik Kopijevih Kraljev

anže kopitar los angeles kings Reuters
V severnoameriški hokejski ligi NHL so igralci Los Angeles Kings v noči na torek gostovali pri aktualnih prvakih Chicago Blackhawks in izgubili z 0:1.

Slovenski reprezentant Anže Kopitar in druščina niso našli pravih rešitev za vratarja Chicaga. Antti Raanta je tako prvič v karieri povsem zaklenil vrata. Edini gol za zmago domačih je prispeval Brandon Saad.

Kralji so prav ob koncu leta zašli v rezultatsko krizo, saj so vpisali še tretji zaporedni poraz. Raanta je zaustavil vseh 26 strelov hokejistov iz Los Angelesa, tudi tri poskuse edinega slovenskega hokejista v ligi NHL.

Kralji na Silvestrovo gostujejo pri Dallasu, v noči na petek sledi še gostovanje v St. Louisu, v noči na nedeljo pa igrajo doma proti Vancouvru. Moštvo iz Los Angelesa je tudi po treh zaporednih porazih ohranilo tretje mesto v pacifiški skupini. Chicago se je z novima točkama odlepil od Anaheima za prevzem vodstva v zahodni konferenci. Anaheim, vodilno moštvo pacifiške skupine, ima 61 točk, s petimi točkami prednosti pred drugouvrščenim San Josejem, ki ima dve točki več od Kraljev. Na četrtem mestu skupine je z le točko manj Vancouver, ki je ponoči po kazenskih strelih klonil proti ekipi Philadelphia Flyers s 3:4.

Najdaljši črni niz po januarju letos

Derbi Zahoda v Chicagu je pripadel aktualnim lastnikom Stanleyjevega pokala, ki so Kralje spomladi premagali v finalu Zahoda s 4:1 v zmagah in še drugič v tej sezoni. Kralji so doživeli tretji zaporedni poraz, kar je najdaljši črni niz po januarju letos. Edini gol v United Centru je padel že v 8. minuti, nato pa sta stopila v ospredje vratarja in zaklenila vrata.

"Zlasti v zadnjih dveh ali treh minutah tekme sem večkrat pomislil, da moram biti, če želimo zmagati, še toliko prepričljivejši in zaustaviti vse strele gostujočega moštva, kajti zabili smo le en gol," je dejal Raanta, uradno tretji vratar Chicaga, tako kot rezervni vratar Martin Jones v vrsti Los Angelesa. Jones je zaustavil 29 strelov domačih hokejistov in vpisal šele drugi poraz v svoji karieri, potem ko je osemkrat po vrsti zmagal. "Imeli smo veliko priložnosti, vendar tokrat plošček nikakor ni hotel v mrežo," je bil nezadovoljen napadalec Kraljev Mike Richards.

Na preostalih tekmah je Ottawa Senators premagala Washington Capitals s 3:1, Nashville Predators pa je s 6:4 odpravil Detroit Red Wings. Rdeča krila na novega leta dan čaka zimska klasika s Torontom, kjer se obeta rekordna udeležba več kot sto tisoč navijačev na tekmi na prostem.

Liga NHL, rezultati:

Chicago Blackhawks : Los Angeles Kings 1:0
Anže Kopitar trikrat streljal proti golu za LA Kings.

Ottawa Senators : Washington Capitals 3:1
Nashville Predators : Detroit Red Wings 6:4
Vancouver Canucks : Philadelphia Flyers 3:4*

* – po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.