Šport
7 ogledov

Nepremagani! 16:0!

Tom Brady postavlja napad New Englanda na srečanju proti New York Giantsom. Žurnal24 main
Moštvo lige NFL v ameriškem nogometu New England Patriots si je dokončno zagotovilo mesto v zgodovini tega športa, saj so zmagali še na zadnji, šestnajsti tekmi rednega dela sezone.

S šestnajstimi zmagami so New England Patroiotsi nadgradili rekord ekipe Miami Dolphins iz sezone 1972, ko so slednji prav tako slavili na vseh tekmah rednega dela sezone, a tedaj je sezona štela le štirinajst srečanj. Do šestnajste zmage je New England prišel v soboto zvečer, ko je premagal New York Giantse z rezultatom 38:35. Po treh četrtinah je sicer kazalo, da se bo zgodilo veliko presenečenje. Sredi tekme so Velikani povedli z 28:16, potem ko je Eli Manning vrgel 19 jardov dolgo podajo za tako imenovani touchdown Plaxica Burressa. A so Patrioti še pred koncem tretje četrtine stvari postavili na svoje mesto: najprej je Laurence Maroney pritekel touchdown za znižanje na 23:28, zatem je Tom Brady podal Randyju Mossu, kar je bila 65 jardov dolga podaja za nov touchdown New Englanda, za drugi touchdown omenjene dvojice na tekmi in najpomembneje: za vodstvo s 30:28.

Veselje Laurencea Maroneyja © Action Images

 
Rekord šestnajstih zmag v sezoni ni edini, ki so ga v tej sezoni postavili Patriotsi. Na šestnajstih tekmah so dosegli rekordnih 589 točk, dosedanji rekord Minnessote iz leta 1998 so presegli za 33 točk. Podajalec Tom Brady je s 50 vrženimi touchdowni (oziroma podajami za touchdown) v eni sezoni zdaj najboljši v tej statistični kategoriji. Prejšnji rekord je imel z eno podajo manj Peyton Manning . 23 ujetih touchdownov Randyja Mossa pa je rekord v statistiki ujetih touchdownov. "Za ta uspeh smo trdo delali. Ponosen sem na to ekipo," je z nasmeškom na obrazu po srečanju dejal prvi zvezdnik New Englanda Tom Brady: "V tretji četrtini smo zaostajali, a nas je publika ponesla do preobrata. Zdaj le upam, da bomo tako igrali še v končnici." Vsi ti rekordi že februarja ne bodo imeli prav nobene veljave, če Patrioti ne bodo osvojili superbowla, svojega četrtega. Zadnji obračuni rednega dela lige NFL so na sporedu v nedeljo zvečer. Končnica se začenja prvi januarski konec tedna, prvo nedeljo v februarju bo v Glendalu Superbowl. Poleg New Englanda so med favoriti še lanskoletni prvaki Indianapolis Coltsi , pa Green Bay Packers Breta Favreja in Dallas Cowboys s Terellom Owensom .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.