Šport
22 ogledov

Nepremagljivi Chicago za Ducks mala malica

nhl anaheim chicago Reuters
Z golom 2:08 minute pred koncem rednega dela tekme je Sheldon Souray v Chicagu prinesel zmago Anaheim Ducks nad vedno manj nepremagljivimi Chicago Blackhawks (1:2). Anaheim je na derbiju vodilnih ekip zahodne konference slavil še tretjič v sezoni.

Po štirih zaporednih porazih so se Anaheim Ducks razveselili zmage na enem najtežjih gostovanj v letošnji sezoni pri Chicago Blackhawks. Dolgo nepremagana ekipa iz vetrovnega mesta je klonila tik pred koncem, ko je dobri dve minuti pred zadnjo sireno zadel Sheldon Souray, medtem ko je za kalifornijsko moštvo Jonas Hiller zbral še 25 obramb.

Še posebej boleč je bil Sourayev gol za vratarja Chicaga Raya Emeryja. Ne samo, da je na poti v mrežo plošček zadel palico njegovega soigralca Niklasa Hjalmarssona - to je bil namreč šele Emeryjev prvi poraz v sezoni na 13. tekmi!

"Samo želel sem si, da ga spravim v okvir gola. Ko si tam zunaj, potem le skušaš priti globoko in jim pustiš, da opravijo vse delo. Želel sem si le hitro streljati," je povedal Souray, junak večera pri racmanih, ki so končno bolje začeli tekmo (v zadnjih so takoj na začetku dobili veliko golov), kar se jim je tudi obrestovalo.

Anaheim letos 3/3 proti Chicagu

Po prvi tretjini brez golov je za gostujoče vodstvo zadel Corey Perry, ki je na derbiju vodilnih ekip zahodne konference utišal za letošnjo sezono rekordnih 22.105 gledalcev v United Centru. Po dobrih dveh minutah zadnje tretjine je z igralcem več izenačil Patrick Kane. Anaheim (23-7-4) je z zmago zdaj tri točke za še vedno vodilnim Chicagom (25-5-3).

"Borili smo se in prišli nazaj v igro pri 1:1, potem pa, saj veste, zadnjih nekaj minut, hecen odboj," je po prvem porazu in 22 obrambah povedal Chicagov vratar Emery. "Vsake toliko se zgodi. Ampak menim, da smo večji del tekme igrali precej dobro."

Anaheim, ki ni zmagal vse od 20. marca, je Chicago premagal še tretjič v sezoni, tudi zadnja zmaga pa se je zgodila prav proti nesrečnim Blackhawks (4:2). Slednji še vedno igrajo brez obeh izvrstnih napadalcev Mariana Hosse in Patricka Sharpa, ki sta izpustila že četrto oziroma deveto tekmo.

Tampa in Dallas zmagala doma, 1000 podaj Jagra

Ekipa Tampa Bay Lightning je doma po kazenskih strelih premagala New Jersey Devils s 5:4, Dallas Stars pa je bila prav tako na svojem ledu boljša od Minnesote Wild s 5:3. Na preostalih dveh tekmah večera so bili uspešnejši gostje.

V Dallasu je Čeh Jaromir Jagr postal dvanajsti igralec v zgodovini lige, ki je zbral 1000 ali več podaj. Skupaj z Jamiem Bennom in Rayjem Whitneyjem, ki sta dosegla po gol in podajo, ter soigralci je prekinil niz sedmih zaporednih zmag Minnesote. Slednja ima na četrtem mestu na zahodnem delu lige dve točki več od tokrat proste in petouvrščene ekipe Los Angeles Kings slovenskega reprezentanta Anžeta Kopitarja.

Liga NHL, rezultati:

Tampa Bay Lightning : New Jersey Devils 5:4*
Dallas Stars
: Minnesota Wild 5:3
Chicago Blackhawks : Anaheim Ducks 1:2
Calgary Flames : Columbus Blue Jackets 4:6
* - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.