Šport
25 ogledov

Nepričakovana zmaga Nemcev

1/15
Žurnal24 main
Svetovno prvenstvo elitne divizije v Nemčiji se je s srečanjem med ZDA in domačimi hokejisti začelo pred 77.803 gledalci na stadionu Schalkeja. Za popolno sliko so Nemci po podaljšku slavili z 2:1.

Uvodna tekma hokejskega svetovnega prvenstva elitne skupine v Nemčiji se je končala s presenečenjem. Gostitelji Nemci so v Gelsenkirchnu na nogometnem stadionu AufSchalke pred rekordnimi 77.800 gledalci premagali olimpijske podprvake Američane po podaljšku z 2:1. SP se bo s tekmami v predtekmovanju nadaljevalo v soboto.

Nemci so bili v petek dvakrat veseli: prvič zaradi svetovnega rekorda, saj doslej še na nobeni hokejski tekmi v zgodovini ni bilo toliko navijačev. Kar 77.803 gledalce so Nemci stlačili na nogometni stadion Schalkeja, ki so ga za to priložnost spremenili v ledeno dvorano.

Na koncu pa so bili veseli tudi uspeha svojih ljubljencev na ledu. Američani so bili, čeprav igrajo v precej šibkejši zasedbi kot na OI pred tremi meseci v Vancouvru, v dvoboju z Nemci favoriti. Toda domača ekipa se je dobro upirala in bila vseskozi enakovreden nasprotnik.

Odločitev o zmagovalcu je padla šele po v podaljšku. Pred tem je v drugi tretjini domače v vodstvo popeljal Michael Wolf (26.), po smoli vratarja Dennisa Endrasa, ki si je plošček sam potisnil v mrežo, pa je izenačil Ryan Carter (51.). A srečo so imeli tudi Nemci, že v 21. sekundi podaljška je Felix Schütz prav tako dosegel gol, pri katerem se je plošček odbil od drsalke. Sodniki so si zato ogledali videoposnetek, nazadnje pa gol priznali in Nemci so SP začeli z dvema točkama, Američanom ostaja ena.

Po premieri v Gelsenkirchnu se bo SP v soboto nadaljevalo na prizoriščih, kjer bodo vse druge tekme. V skupini B v Mannheimu se bosta pomerili Kanada in Italija (ob 16.15) ter Švica in Latvija (ob 20.15), v Kölnu pa bo ob 20.15 še druga tekma prvega kroga skupine D med Finsko in Dansko.

Svetovno prvenstvo elitne divizije, predtekmovanje, skupina D:

Nemčija : ZDA 2:1 (0:0, 0:1, 1:0) - po podaljšku
Wolf (25), Schütz (61); Carter (51)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.