Šport
16 ogledov

Nesoglasja v ekipi priložnost za Gorenje v Parizu

(Gorenje Velenje - Aalborg) liga prvakov Gregor Katič
Člane Gorenja v nedeljo čaka povratna tekma osmine finala Lige prvakov pri pregrešno dragem Paris Saint-Germainu. Velenjčani v Pariz s prednostjo dveh golov.

Gorenje Velenje v Pariz ne odhaja z najboljšo popotnico, saj so aktualni državni prvaki v prvenstvu le remizirali v Mariboru. A tudi Paris Saint-Germainu se ni vse izšlo po željah. Proti vodilnemu Dunkerqeju so doma izgubili s 25:27. Trener Gorenja Ivan Vajdl je prepričan, da je slaba igra Parižanov posledica nesoglasij v ekipi.

Kljub temu se "ose" ne ozirajo na težave PSG. Kot pravijo, je najpomembnejše prvenstvo in šele nato Liga prvakov. V tem tekmovanju so Velenjčani presegli pričakovanja in v osmini finala premagali tudi PSG. A povratna tekma bo verjetno imela drugačen obraz, kar so po tekmi v Velenju poudarjali tudi v pariškem taboru.

Vajdl: Brez nihanj v igri

Parižani imajo prednost domačega terena, polne dvorane in velike premije, ki jih čaka ob uvrstitvi na zaključni turnir, Gorenje pa prednost dveh zadetkov in neobremenjenost. Vajdl upa, da tekma z Mariborom ni pustila prevelikih posledic.

"Upam, da včerajšnji neodločen izid ni pretirano zamajal samozavesti ekipe. Večinoma smo tekmo lepo nadzirali, imeli vodstvo devetih zadetkov, nato pa padli in na koncu lovili točko. Tekma v Parizu bo povsem druga pesem. Če bomo želeli narediti dober rezultat, bomo morali igrati pametno, preudarno, potrpežljivo, predvsem pa se bomo morali izogniti nihanjem v igri," je za spletno stran kluba povedal Vajdl.

"To je naša nagrada"

Eno od glavnih orožij velenjske ekipe bo spet Staš Skube. Glede na to, da je Parizu na prvi tekmi nasul osem, včeraj Mariboru pa 12 zadetkov, bo pozornost namenjena njemu.

"Na gostovanje odhajamo sproščeno. V Evropi smo naredili več, kot smo pričakovali, in to je naša nagrada. Oni v svojem prvenstvu ne blestijo in včerajšnji poraz je zgolj potrditev teze, da imajo težave. Čeprav so Parižani favoriti, se mi ne predajamo. Če se bo ponudila priložnost, jo bomo zgrabili in že tako senzacionalno evropsko sezono naredili še bolj senzacionalno," pravi Skube.

Ta je bil skupaj z Mariem Šoštarićem in Markom Dujmovićem glavni krvnik PSG na prvi tekmi. Skupaj so ti trije igralci zabili 23 golov. Skube poudarja, da bodo Francoze poskušali ustaviti pri od 25 do 30 zadetkih in igrati strpno v napadu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.