Šport
18 ogledov

Nesojeni študent prvi favorit

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Finalna miza letošnjega Glavnega turnirja WSOP že trka na naša vrata, nas pa do trenutka, ko bo okronan letošnji zmagovalec, čaka predstavitev še 3 finalistov in prvi izmed njih je vodilni Jonathan Duhamel.

22-letni Kanadčan je gotovo eden od favoritov za končno zmago, saj bo na finalko s seboj prinesel največ, kar 65.965.000 žetonov, kar je skorajda 20 milijonov žetonov več od najbližjega zasledovalca. Kljub temu, da je med najmlajšimi udeleženci finalne mize, pa ga vseeno ne gre podcenjevati, saj kot pravi sam, se s pokrom resno ukvarja že od svojega 16. leta starosti, ko so ga v svet pokra vpeljali njegovi prijatelji in je do sedaj dosegel tudi že kar nekaj odmevnih rezultatov (10. na Glavnem turnirju EPT Praga 2008, 15. mesto na Turnirju #56 WSOP 2010, …).

A Kanadčan še pred nekaj leti ni resno računal na kariero profesionalnega pokeraša, saj je uspešno začel študij ekonomije na najbližji fakulteti, vendar kmalu ugotovil, da z igranjem na spletu služi velike vsote denarja in da se mora zato temu posvetiti bolj resno. Padla je odločitev, da opusti študij in navkljub protestom njegovih družinskih članov, se je Duhamel začel profesionalno ukvarjati s pokrom. Kot že rečeno so dobri rezultati kmalu sledili, potem ko pa se je uvrstil tudi na finalno mizo Glavnega turnirja WSOP in to celo kot vodilni igralec, pa sedaj verjetno tudi člani njegove družine, njegovi odločitvi, ne nasprotujejo več.

Kako se je prebil na finalko?
Duhamel se je v zadnji avgustovski igralni dan prebil v zlati sredini vseh preostalih igralcev, a nato kmalu začel nizati zmage in zbirati žetone. Prelomna in morda odločilna za njegov uspeh, je bila igra, v kateri se je pomeril z Robertom Pisanom.

V tej igri je pred flopom prvi višal Duy Le, Duhamel je letvico dvignil na 865.000 žetonov, kar sta izenačila le Duy in pa Robert Pisano. Na flopu {3-Spades}{7-Clubs}{2-Diamonds} je Kanadčan nato pobudo prepustil Pisanu, ki je v igro spravil novih 1,65 milijona žetonov, kar je očitno prestrašilo Le-ja, medtem ko je Duhamel njegovo stavo mirno izenačil. Turn je nato prinesel {A-Clubs}, ki je poskrbel za zanimiv zaplet – Jonathan je namreč tokrat prevzel pobudo in stavil 1,875 milijona žetonov, Pisano pa si je vzel le nekaj trenutkov za premislek, preden je oznanil svoj all-in, ki pa ga je Kanadčan ekspresno izenačil in obrnil {5-Spades}{4-Spades} za najboljšo možno lestvico. Pisano kar ni mogel verjeti svojim očem in je nazadnje le pokazal svoj {A-Spades}{K-Hearts}, s katerim pa seveda ni imel več možnosti za zmago. S to zmago je Kanadčan svojo zbirko žetonov povečal na kar 21,6 milijona dolarjev in tako začel svoj pohod na vodilno pozicijo.

A če je bila ta igra za njegov obstanek in nadaljno pot ključna, je bila skorajda še bolj zanimiva od nje igra, ki jo je Duhamel nekaj ur kasneje odigral z Mattom Affleckom. V tej igri sta namreč oba igralca po seriji višanj, že pred flopom v igro spravil več kot 8 milijonov žetonov, v takem slogu pa sta nato nadaljevala vse do turna, ko so na mizi obležale karte {10-Diamonds}{9-Clubs}{7-Hearts}{Q-Diamonds}. Na tem mestu je Kanadčan najprej čekiral, Affleck, ki je do te točke spravil v igro že večji del svojih žetonov, pa je storil edino kar mu je še preostalo in zarinil (11,6 milijona žetonov). Kljub temu, da je imel Duhamel pred seboj več žetonov od nasprotnika, je bil postavljen pred težko odločitev, a je po nekaj minutah vendarle sprejel svojo odločitev, jasno odkimal in v igro spravil svoje žetone, preden je obrnil {J-Hearts}{J-Clubs}, medtem ko je njegov nasprotnik na mizo položil {A-Spades}{A-Clubs}. Pred prihodom zadnje skupne karte, sta oba igralca zadrževala svoj dih, saj je bilo na sredini mize skupaj kar 42 milijonov žetonov, zmagovalec igre pa bi praktično že imel zagotovljeno mesto na finalki. Delilec je nato na mizo položil še {8-Diamonds}, ki je dokončala Duhamelovo vlečko lestvice in mu prinesla zmago, medtem ko sej moral Affleck posloviti (15. mesto).

Kaj lahko od njega pričakujemo?
Duhamel bo na finalni mizi zasedel mesto številka 4, kar ima tako svoje prednosti, kot tudi slabosti. Ena od prednosti je zagotovo to, da bo njegov najbližji zasledovalec John Dolan (46.250.000 žetonov), sedel neposredno na njegovi desni, kar pomeni, da bo imel Kanačan dobro pozicijo, da prepreči vse njegove morebitne napade. A po drugi strani, pa bo imel Jonathan na svoji levi najbolj izkušenega in morda najbolj nevarnega tekmeca – Michaela “The Grinder” Mizrachija, ki bo zagotovo storil vse kar je v njegovi moči, da se polasti Kanadčanovih žetonov. Vsaka prednost, ki jo ima napram Dolana, jo ima Mizrachi napram njega in v primeru, da se »Grinder« na začetku dobro odreže in pride do novih žetonov, čaka Duhamela vse prej kot sprehod do naslova.

A če je Jonathana v avgustovskem delu turnirja odlikovala predvsem nepopustljiva in agresivna igra, bo sedaj vendarle moral malce spremeniti svoj način igranja, kar je v enem od intervjujev priznal tudi sam: “Moja najboljša lastnost je zagotovo moja mirnost, saj sam nikoli ne »tiltam«. Nikoli pa tudi nisem zadovoljen s svojo igro, saj vem da lahko igram še bolje. Ena mojih največjih napak je ta, da vedno poskušam igrati šerifa, kar pomeni, da včasih ne spoštujem slabših igralcev od mene, ki pa imajo tako kot vsi ostali, vsake toliko časa, v rokah tudi boljše karte od mojih.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.