Šport
10 ogledov

Nesojeni udeleženci SP ugnali Paragvaj

1/7
Žurnal24 main
Nogometne reprezentance pred SP svojo pripravljenost preizkušajo na mnogih prijateljskih tekmah. Paragvajci so z 2:1 klonili proti nesojenim udeležencem mundiala – Ircem.

Le kateri nogometni navdušenec je pozabil, kako so se Francozi prebili na letošnje svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki. Roka Thierryja Henryja za zmago galskih petelinov proti Ircem, ki so ravno zaradi tega kontroverznega zadetka ostali brez nastopa na SP, bo za vedno ostala črna pika kvalifikacij za SP 2010. Toda Ircem ni preostalo drugega, kot da so poskušali čim hitreje pozabiti na omenjeni dogodek in se podati novim izzivom nasproti. Tako se v torek v prijateljskem srečanju z 2:1 odpravili udeležence mundiala Paragvajce. Srečanje udeleženek SP, Grčije in Severne Koreje, se je končalo z neodločenim izidom 2:2. Kamerun, ki bo prav tako igral na črni celini, se je z Gruzijo razšel brez zadetkov. Še ena udeleženka mundiala, Nigerija, se je z neodločenim izidom razšla s Savdsko Arabijo. Ukrajinci so s 4:0 premagali Litvo, medtem ko so bili Albanci z 1:0 boljši od Črne gore.

Prijateljske tekme:

Ukrajina : Litva 4:0 (2:0)
Alijev (10, 17), Ševčenko (68/11-m, 78)

Gruzija : Kamerun 0:0

Nigerija : Savdska Arabija 0:0

Grčija : Severna Koreja 2:2 (1:1)
Katsouranis (3), Charisteas (49); Jong (24, 53)

Črna gora : Albanija 0:1 (0:0)
Salihi (79)

Irska : Paragvaj 2:1 (2:0)
Doyle (7), Lawrence (39); Barrios (58)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.