Šport
9 ogledov

Nesramni navijači motijo tenisače

Janko Tipsarević (levo) in Marin Čilić (desno) sta pričakovala težek dvoboj. Žurnal24 main
Najprej so na OP Avstralije razgrajali Srbi in Hrvati, nato pa so slednje zamenjali bosanski navijači. A etničnih spopadov še ne bo konec: v 3. kolu bosta igrala Novak Djoković in Amer Delić.
 

Ne spreglejte!

Rezultati v živo
Drugi dan: Tenisačem gori pod nogami
Dvojka Verdascu

Ponedeljkov predvsem verbalni spopad med srbskimi in hrvaškimi navijači na OP Avstralije , o katerem smo že poročali, je organizatorje prvega letošnjega turnirja za grand slam opozoril na dodatno previdnost pred srbsko-hrvaškim dvobojem drugega kola. Žreb je namreč določil, da se bosta pomerila Hrvat Marin Čilić in Srb Janko Tipsarević . Po štirih nizih se je s 6:2, 6:3, 4:6 in 6:3 napredovanja veselil 19. nosilec Čilić. Če odmislimo, da so se navijači obeh igralcev bolj kot tenisu posvečali petju političnih pesmi, kar je nekoliko pokvarilo razpoloženje obeh igralcev, je dvoboj minil razmeroma mirno.

 
 

Svojim navijačem bom poskušal dopovedati, da se nam ni treba osramotiti pred celim svetom.

Amer Delić

 
Nekaj zaslug za to ima zagotovo tudi Tipsarević, ki je takoj, ko je videl rezultate žreba, organizatorje opozoril na morebitne težave, ki bi jih dvoboj lahko povzročil. "Bilo je tako, kot sem pričakoval. Zelo napeto," je o dvoboju dejal Tipsarević. "Tako Srbi kot Hrvati so bili malo nekorektni, ker so prepevali pesmi, ki nimajo nič s tenisom, ampak z zgodovino obeh narodov. Do naju so bili nekoliko nesramni, bilo pa mi je všeč, da dvoboja niso prekinjali s ploskanjem med prvim in drugim servisom in da med pomembnimi točkami niso zvonili mobilni telefoni," je še dodal Tipsarević.


Amer Delić upa, da bo dvoboj z Djokovićem mirnejši. © EPA

 
A ker je srbsko-hrvaški dvoboj minil relativno mirno, so si srbski navijači duška dali drugje: na dvoboju med v Bosni rojenim ameriškim teniškim igralcem Amerjem Delićem in Francozom Paul-Henrijem Mathieujem . Srbski navijači, po nekaterih mnenjih jezni zaradi Tipsarovićevega poraza, so se namreč po srbsko-hrvaškem dvoboju spravili na Delićeve privržence. Dvoboj je v zaostrenem vzdušju dobil 26-letni Delić, ki je Francoza odpravil v petih nizih z 1:6, 3:6, 6:3, 7:6(3) in 9:7.

 
 

Navijači so bili do naju nekoliko nesramni.

Janko Tipsarević

 
"Vedenja navijačev res nisem mogel nadzorovati, čeprav sem si želel, da bi ga lahko. Žal mi je, da je moral to doživeti tudi Paul-Henri, in po dvoboju sem se mu opravičil," je o težavah z navijači dejal Delić, ki mu bo v tretjem kolu nasproti stal najboljški srbski teniški igralec Novak Djoković . "Zakaj ga ne bi mogel premagati? Do zdaj mi je šlo po načrtih," odgovarja Delić na vprašanje, ali lahko premaga Srba, upa pa, da se dvoboj z njim ne bo spremenil v "tretjo svetovno vojno" . "Svojim navijačem bom poskušal dopovedati, da se nam ni treba osramotiti pred celim svetom, in upam, da se bo podobno odločil tudi Novak," je o prihajajočem novem problematičnem dvoboju povedal Delić. "Politiko je treba pustiti ob strani. Novak in jaz nisva kriva za te stvari," je še dodal Delić, ki od svojega 14. leta živi v ZDA.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.