Šport
10 ogledov

Nesreča slovenskih biatloncev

bauer_bot Žurnal24 main
V četrtek dopoldne se je v okolici Kamnika biatloncema Klemnu Bauerju in Petru Doklu pripetila prometna nesreča. Bauer je utrpel hujše poškodbe, medtem ko jo je Dokl odnesel le z odrgninami.
 
 

Ne bi želel špekulirati, vendar bo čas pokazal, kako hitro se bom lahko vrnil k preostalim sotekmovalcem v reprezentanco. Seveda si želim čim hitrejšega povratka.

Klemen Bauer

 
Na kolesarjenju, ki je potekalo v sklopu njunega rednega treninga, jima je tovorno vozilo zaprlo pot in oba sta z veliko hitrostjo trčila vanj. Klemen Bauer je utrpel hujše poškodbe ključnice in vezi, medtem ko jo je Peter Dokl odnesel le z odrgninami. "Bauer je padel na ramo in si potrgal vezi, ki vežejo ključnico v kosti ramenskega obroča. Vezi so kar močno potrgane, zato bo potreben kirurški poseg, kar pomeni, da bo potem potrebnih še od štiri do šest tednov mirovanja. V vmesnem času bo sicer lahko premikal noge in neprizadeto roko, ne bo pa smel obremenjevati prizadetega dela. Potreben bo čas, da se vezi spet obnovijo, in tu ne gre ničesar prehitevati zaradi možnih poznejših posledic. Po vsej verjetnosti bo že jutri tudi operiran. Glede na mehanizem nesreče smo lahko le zadovoljni, da ni prišlo do hujših poškodb, zaradi katerih bi bila lahko vprašljiva cela sezona," je dejal reprezentančni zdravnik Robert Hajdinjak in dodal: "Peter Dokl jo je na srečo odnesel le z odrgninami in udarninami in večjih posledic ne bo imel. Čaka pa ga vsaj nekaj dni relativnega počitka."

Peter Dokl jo je odnesel le z lažjimi odrgninami. © BZS

 
Pred velikim vprašanjem se je znašel tudi njun trener Uroš Velepec , ki je nameraval prav jutri odpotovati s fanti v avstrijsko biatlonsko središče Obertilliach . "Za ekipo je to velik udarec, saj se jima je nesreča pripetila v najobčutljivejšem delu pripravljalnega obdobja. Pri takšnih poškodbah se pokaže krhkost naše male reprezentance. Bauerju želim, da se z isto vnemo loti rehabilitacije, kot je zdaj treniral, Dokl pa bo kljub površinskim poškodbam odšel z nami na priprave in se poskušal čim hitreje spet vrniti v pripravljalni ritem," je povedal pretresen trener moške reprezentance Uroš Velepec. Oba tekmovalca sta bila danes sicer odpuščena iz bolnišnice, v katero pa se bo že jutri vrnil Klemen Bauer. "Žal se mi je pripetila ta nesreča, vendar je treba razmišljati optimistično za naprej. V obdobju mirovanja se bo treba zamotiti s kakšno drugo stvarjo. Morda bo zdaj več časa za fakulteto," je že razmišljal Bauer, 22-letni študent četrtega letnika Fakultete za šport. Biatlonke in biatlonci bodo kljub nesreči, ki je prizadela njihove vrste, v petek odpotovali v Avstrijo, kjer bosta v soboto in nedeljo potekali tekmi državnega prvenstva v letnem biatlonu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.