Šport
23 ogledov

Nesrečen padec Višnarjeve

Za Katjo Višnar je zelo uspešna sezona. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Katji Višnar je padec na prvi tekmi svetovnega pokala v letošnji sezoni v Kuusamu odnesel visoko uvrstitev – obstala je v polfinalu sprinta v klasičnem slogu in na koncu zasedla deveto mesto. Vesna Fabjan je izpadla v četrtfinalu, Barbara Jezeršek pa obstala v kvalifikacijah.

Norveška smučarska tekačica Marit Bjoergen (2:50,1) je zmagovalka klasičnega sprinta v Kuusamu. Drugo mesto je osvojila Švedinja Charlotte Kalla (+2,1), tretja pa je bila Norvežanka Vibeke Skofterud (4,0). Katja Višnar je v polfinalu padla in zasedla deveto mesto, Vesna Fabjan pa se je poslovila v četrtfinalu in bila na koncu 25. Nastopila je tudi Barbara Jezeršek, ki je bila z 39. časom prepočasna za finalne boje.

V moški konkurenci je zmagal Šved Teodor Peterson pred Rusom Nikito Krjukovom in Norvežanom Oystenom Pettersenom.

Svetovni pokal se bo v Kuusamu nadaljeval tudi v soboto in nedeljo. V soboto bosta sledili tekmi na pet in deset kilometrov v prosti tehniki, dan kasneje pa še zasledovalni preizkušnji v klasiki.

"Nismo imeli malo smole, ampak precej smole. Na spustu je Katjo trenutek nepazljivosti in padec koncentracije stal višje uvrstitve. Ampak iz tega smo se vsi veliko naučili, predvsem pa me veseli, ker je Katja pokazala, da je res v odlični formi," je o današnji tekmi dejal vodja slovenskih tekaških reprezentanc Marko Gracer. "Vesna je pritekla do točk, kar je glede na klasično tehniko tudi spodbuden rezultat, Barbara Jezeršek pa ni veliko zaostala pred jutrišnjo petkilometrsko preizkušnjo. Vse tri bodo startale na preostalih dveh tekmah tukaj v Kuusamu," je še dodal Gracer.

"Računali smo, da se bo ena tekmovalka uvrstila v polfinale in ena okrog 25. mesta. Cilj smo izpolnili, vendar je bila Katja sposobna doseči več, ker je bila razpoložena za tekmo. Imeli smo kvalitetne smuči in danes bi lahko bila v finalu. Naredila je napako med spustom, ko je prekinila smučino. Na umetnem snegu so nastale ledene plošče, kjer je izgubila ravnotežje in posledica tega je bil padec. Vesna je imela hitre smuči in ji je v odločilnem zavoju zmanjkalo smučine, tako da je povozila mejni trikotnik. Morala je zavreti in je malo zaostala. Pozitivno je to, da je pri njej viden napredek v klasični tehniki. Bila je hitra v klanec in konkurenčna tekmicam v najmočnejši skupini. Za Barbaro je 39. mesto v klasiki izvrsten rezultat, ki ga jutri lahko še izboljša," pa je nastope slovenskih tekačic ocenil glavni trener Vladimir Korolkevič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.