Šport
57 ogledov

Nesrečni Perko v torek nazaj v domovino

rok perko olimpijske igre soči trening smuk Reuters
Rok Perko se po hudem padcu na treningu smuka poslavlja od Sočija, kjer je bil v Roza Hutorju eden izmed največjih nesrečnikov na brutalni progi.

28-letni Tržičan bo v torek iz Sočija z letom prek Frankfurta predčasno odpotoval v Slovenijo, kjer bo nadaljeval zdravljenje, so sporočili iz reprezentance. Najboljša olimpijska uvrstitev Roka Perka bo tako ostalo 14. mesto, ki ga je dosegel pred štirimi leti v Vancouvru.

Perko je sobotni zadnji trening smuka odprl s startno številko ena in na težki progi, ki jo je celo sloviti ameriški as Bode Miller ocenil za smrtno resno, pri skoku doživel grozljiv padec, okrvavljen in z zlomljenim nosom pa je končal v zaščitni mreži. Po padcu so mu morali naravnati zlomljeni nos, dobil pa je tudi udarce po telesu in glavi.

Pod vprašajem tudi zaključek sezone

Smukaški nastop je Perko izpustil, edini Slovenec na startu je bil tako Klemen Kosi, še nekaj upanja je tlelo, da bi nastopil na superveleslalomu, a je bilo tudi tega konec po dodatnih pregledih levega kolena. Magnetna resonanca je pokazala poškodbe vezivnega aparata in meniskusov, po prihodu v domovino pa bo moral najverjetneje pod nož, zato bo za nekdanjega mladinskega svetovnega prvaka v smuku vprašljivo tudi nadaljevanje sezone svetovnega pokala.

Po deskarki Cilki Sadar je Perko drugi član slovenske olimpijske odprave, ki se bo predčasno vrnil domov in bo Soči zapustil brez olimpijskega nastopa. V kvalifikacijah smučarskih skokov se je poškodoval še Robert Kranjec, ki je prvo posamično preizkušnjo na srednji napravi izpustil, zdaj pa se bo poskušal pripraviti za nastopa na veliki napravi.

Komentarjev 1
  • marko 20:02 10.februar 2014.

    Rok želimo ti da čim prej okrevaš,(tvoji časi bodo tudi prišle na vrsto),vemo da si želo pokazat čim boljši rezultat in za dober rezultat je treba tudi reskirat,samo ta dan ni bil tvoj ni bil tvoj ker ruse booli kur.c ...prikaži večc za nastopojoče in za ureditev proge, nim je bolj važno vse drugo ,