Šport
12 ogledov

Neutolažljivi Ricciardo besen na Red Bull

ricciardo EPA
Dirkač Red Bulla Daniel Ricciardo je bil po dirki za VN Monaka besen na člane svoje ekipe, ki so ga s ponesrečenim postankom v boksu stali zmage na prestižni ulični dirki.

Dirkaški konec tedna v monaški kneževini, kjer je potekala šesta letošnja preizkušnja prvenstva F1, se je za Daniela Ricciarda začel odlično, saj si je dirkač Red Bulla privozil prvi najboljši startni položaj v karieri.

Avstralec je bil v nedeljo dobro na poti, da se prvič po letu 2014 povzpne na najvišjo stopničko dirke za veliko nagrado, njegove sanje pa so ugasnile med drugim postankom v boksih, ko je zaradi napake mehanikov izgubil več pomembnih sekund in se na stezo vrnil za kasnejšim zmagovalcem Lewisom Hamiltonom.

''Poklicali so me noter in gume niso bile pripravljene. To ni bila moja odločitev,'' je po dirki dejal neutolažljivi Ricciardo, ki se je moral zadovoljiti z drugim mestom. ''Fantje so tekali naokrog kot kure. Uvrstil sem se na stopničke in ne bi bil rad zamorjen, a težko je sprejeti, če se to zgodi na dveh zaporednih dirkah,'' je dodal Avstralec.

''Občutek sem imel, da bi moral zmagati. Če v Barceloni ni bilo povsem očitno, je bilo tukaj kristalno jasno. V Barceloni sem to sprejel, ne vem, če bom lahko še enkrat prenesel tako dobro. To je zelo prestižna dirka. Morda bom zmagal v prihodnosti, vendar boli bolj kot katerakoli druga,'' je nadaljeval 26-letnik, ki za pojasnila ekipe ni imel nobenega posluha. 

ricciardo hamilton | Avtor: EPA EPA
''V tem trenutku ne želim niti slišati o tem. Pogovorili se bomo o tem, a to ni pravi trenutek. Dirke sploh ne želim komentirati. Dva vikenda zapored. Boli. Bil sem najhitrejši v vseh pogojih, a drugo mesto tega ne odraža,'' je sklenil dirkač Red Bulla.

Šef Red Bulla Christian Horner je usodno napako pripisal unikatni garaži in napačni komunikaciji med glavnimi akterji postanka. ''Vedeli smo, da je to naša priložnost, da prehitimo Hamiltona, saj je bil Daniel pred prihodom v boks zelo hiter. Videli smo, da je Mercedes nadel ultramehke gume in zdelo se mi je, da imamo dovolj časa, da nadenemo supermehke. Na žalost gume, za katere smo se odločili, niso bile pripravljene. Prišlo je do prerivanja, saj so imeli mehaniki pripravljene mehke gume. Ko je prišlo do spremembe, so bile supermehke v zadnjem delu garaže in niso pravočasno prispele do dirkalnika. To nas je stalo približno deset sekund, a kljub temu sta bila po izvozu iz boksa izenačena, kar kaže na to, kako hiter je bil Daniel,'' je povedal Horner in ponudil opravičilo svojemu varovancu.

''Nimamo izgovora. Garaža je zelo ozka in težko je imeti istočasno pripravljene gume za dež, rahel dež in tri različne tipe gum za suho stezo,'' je še povedal Horner, oglasil pa se je tudi Red Bullov svetovalec dr. Helmut Marko. ''Podarili smo jo Mercedesu. Na žalost je šlo za slabo komunikacijo in človeško napako. Žal mi je in lahko se samo opravičimo Ricciardu,'' je povedal nekdanji avstrijski dirkač.

Ricciardo je komandnemu pultu po koncu dirke dal jasno vedeti, kakšni so njegovi občutki. ''Nič, kar boš rekel, me ne more potolažiti,'' je zabrusil šefu ekipe. Horner je v pogovoru z novinarji priznal, da si dirkač zasluži ''ogromno opravičilo''.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.