Šport
3846 ogledov

Neverjetno, kako hitro je pritekel na Šmarno goro

Šmarna gora Profimedia
Padla je magična meja.

Eritrejec Filimon Abraham je novi rekorder v teku na Šmarno goro. V petek je progo kot prvi doslej zmogel v manj kot 11 minutah (10:59). Za nov slovenski rekord je na jubilejni 25. izvedbi, ki je bila zaradi koronavirusa s pomladi prestavljena na jesen, z izidom 11:12 minute in s skupno tretjim mestom poskrbel Timotej Bečan.

Drugo mesto je zasedel francoski tekač Sylvain Cachard, ki je bil prvič na Šmarni gori, a je z 11:02 vseeno dosegel drug čas proge.

"Zmagovalcu kapo dol. Meja 11 minut je vedno veljala za magično," je zmagovalcu prek Facebooka čestital Bečan. Tudi on je izpolnil lastne cilje, saj si ni želel le novega slovenskega rekorda, tega je izboljšal za las, za sekundo, ampak tudi uvrstitev na stopničke.

Bečan je v končnici teka za tretje mesto prehitel tudi svetovnega podprvaka Italijana Cesareja Maestrija in Francoza Alexandra Fina, lani petega na SP.

"Že pred tekmo sem vedel, da bo bolelo, kot še nikoli, ampak bilo je še mnogo hujše. Kljub temu pa sem vedel tudi, da si ne bom oprostil, če ne bom dal vsega od sebe. Lahko sem zadovoljen," je še zapisal Bečan.

Ženski rekord ostaja nedotakljiv

Tekma žensk ni bila tako napeta, so sporočili prireditelji. Mojca Koligar je bila glavna favoritinja in ni razočarala. Lovila je tudi ženski rekord 13:08 iz leta 2006, ki je še vedno v lasti Mateje Kosovelj, vendar je tekla 14:28.

Danes se bodo gorski tekači spopadli še z 10 km dolgo progo na tekmi 41. tek na Šmarno goro.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.