Šport
844 ogledov

Neverjetno! Slovenke vstale od mrtvih, nato pa je začelo treskati

Kaja Juvan Epa
Odločilni teniški dvoboj med Slovenijo in Romunijo za uvrstitev na zaključni turnir pokala Billie Jean King v Kopru se bo nadaljeval v nedeljo ob 11. uri. Rezultat v odločilni igri dvojic ob prekinitvi zaradi dežja in teme je 3:3 v prvem nizu.

Tekma je bila prekinjena nekaj po 17. uri zaradi nevarnosti udara strel. Glavni sodnik jo je dokončno prestavil dve uri kasneje, ker je bilo igrišče preveč vlažno, hkrati pa umetna osvetlitev igrišča ni dovolj močna za to raven tekmovanja.

Barve Slovenije v odločilnem dvoboju zastopata Tamara Zidanšek in Kaja Juvan, Romunije pa Irina Maria Bara in Monica Niculescu. Slovenija je danes dobila oba dvoboja posameznic in nadoknadila petkov zaostanek 0:2. Tamara Zidanšek je po treh urah in petih minutah igre premagala Ano Bogdan, ki je trikrat servirala za zmago in bila v drugem nizu le dve točki oddaljena od zmage, Kaja Juvan pa je bila suvereno boljša od Jaqueline Adine Cristian.

Zmagovalec dvoboja se bo uvrstil na novembrski zaključni turnir najboljših dvanajstih reprezentanc na svetu.

* Koper: Slovenija - Romunija 2:2
- petek, 14. april:
Kaja Juvan - Ana Bogdan 6:3, 3:6, 4:6
Tamara Zidanšek - Jaqueline Adina Cristian 1:6, 6:4, 3:6

- sobota, 15. april:
Tamara Zidanšek - Ana Bogdan 3:6, 7:6 (4), 7:5
Kaja Juvan - Jaqueline Adina Cristian 6:2, 6:4
Tamara Zidanšek/Kaja Juvan - Irina Maria Bara/Monica Niculescu 3:3 prekinjeno zaradi dežja

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.