Šport
1 ogledov

New England podira rekorde

Randy Moss (New England) potrebuje še en ujeti touchdown za izenačenje rekorda. Reuters
V ligi ameriškega nogometa NFL New England Patriotsi podirajo rekord za rekordom: 15 tekem brez poraza, 71 doseženih touchdownov, Brady in Moss do rekorda potrebujeta vsak po en touchdown.
 

Liga NFL (najboljša moštva sezone)

New England 15 zmag, 0 porazov
Indianapolis 13 zmag, 2 poraza
Dallas 13 zmag, 2 poraza
Green Bay 12 zmag, 3 porazi

New England Patriotsi so v nedeljo zvečer v poklicni ligi ameriškega nogometa NFL postavili nov rekord, saj so v svoji 15 tekmi rednega dela sezone zmagali še 15. Moštvo iz Bostona je ekipo Miami Dolphins po zaslugi treh podaj Toma Bradyja za touchdown premagalo z 28:7. Dosedanji najboljši dosežek so si lastili prav pri Miamiju, ki so leta 1972 zmagali na vseh 14 tekmah rednega dela, kolikor jih je takrat štela liga. Tudi v končnici so Delfini zmagovali in sezono brez poraza zaključili s 17 zmagami. Letos je Miami najslabše moštvo lige, saj so na 15. tekmah sezone zmagali enkrat samkrat, nekateri menijo, da tako slabe ekipe v ligi NFL še ni bilo. A to ni edini rekord, ki so ga ali pa ga še bodo letos postavili pri New Englandu. Z 71 touchdowni so že presegli rekord 70 touchdownov Miamija iz sezone 1984.

Tom Brady je letos vrgel že 48 touchdownov, rekord drži Peyton Manning (2004. jih je za Indianapolis vrgel 49). Randy Moss je na 15. letošnjih  tekmah ujel 21 touchdownov in tudi njega do rekorda loči le še en touchdown (rekord z 22 drži Jerry Rice iz sezone 1987). Večina verjame, da bosta na zadnji tekmi rednega dela, v soboto proti New York Giantsom, padla še ta dva rekorda in da se bodo Patriotsi v končnico, kjer bodo glavni favoriti za osvojitev superbowla, uvrstili brez poraza. "Super je imeti 15:0. Mislim, da smo v prvem polčasu igrali zelo dobro, v drugem polčasu pa nismo znali izkoristiti priložnosti, zaključek ni bil po naših željah," po srečanju razočaranja, da še ni dosegel Manningov rekord, ni skrival Brady: "Mislim, da bi bil izjemen dosežek, če bi redni del končali brez poraza!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.