Šport
21 ogledov

New Jersey končal sezono

Hokejisti Philadelphie so v 1. krogu končnice izločili New Jersey. (Foto: Reuter Žurnal24 main
Hokejisti Philadelphie so z zmago nad New Jerseyjem s 3:0 postali prva ekipa, ki je napredovala v drugi krog končnice lige NHL.

V Pittsburghu se je obračun končal šele po treh podaljških z golom Matta Carknerja. Podaljške je Senatorjem iz Ottawe z izenačujočim zadetkom za 3:3 v zadnji tretjini rednega dela omogočil Peter Regin. Zadela sta še Mike Fisher in Jarkko Ruutu, pri Pittsburghu pa Kris Letang, Chris Kunitz in Sidney Crosby, ki se mu je v statistiko zapisala še podaja. V medsebojnih obračunih vodi Pittsburg s 3:2.

Za zmago in napredovanje Philadelphie je dvakrat zadel Claude Giroux in enkrat Danny Briere, s 27 obrambami pa se je izkazal tudi njihov vratar Brian Boucher.

Chicagu
sta zmago proti Predatorjem s prvimi goli v končnici priigrala Patrick Sharp, ki je mrežo zatresel dvakrat, in Jonathan Toews. Tudi na tej tekmi se je izkazal mladi chicaški vratar Antti Niemi, ki je zaustavil 33 strelov. Tako se je rezultat v medsebojnih obračunih izenačil na 2:2.

Jevgenij Nabokov je z 28 obrambami ohranil nedotaknjeno mrežo in San Jose je v medsebojnih tekmah povedel s 3:2. Za visoko zmago Morskih psov na sinočnjem obračunu so poskrbeli Logan Couture z dvema zadetkoma ter Joe Pavelski, Patrick Marleau in Dwight Helminen s po enim. Prvič v letošnji končnici se je tekma med San Josejem in Coloradom končala z več kot enim golom razlike.

Kopitarjev Los Angeles bo gostoval v Vancouvru. Za zdaj sta obe ekipi zmagali po dvakrat. Najboljši slovenski hokejist je v končnici do zdaj dosegel dva gola in eno podajo.

Liga NHL, 1. kolo končnice, tekme 22. 4.:

Vzhod:
New Jersey Devils : Philadelphia Flyers 0:3 /1:4/

Pittsburgh Penguins : Ottawa Senators 3:4 (trije podaljški) /3:2/

Zahod:
Chicago Blackhawks
: Nashville Predators 3:0 /2:2/

San Jose Sharks : Colorado Avalanche 5:0 /3:2/

* - Igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.