Šport
24 ogledov

New York: 10 golov in ravs(i)

1/9
Žurnal24 main
V ligi NHL so sinoči odigrali štiri tekme. Najučinkovitejši so bili Rangerji iz New Yorka, ki so s kar 8:2 odpravili Edmonton. Tekmo pa so "oplemenitili" tudi s pretepom.
Kar deset golov so videli gledalci v New Yorku. Marian Gaborik je prvič v sezoni v polno zadel trikrat, Aleksander Frolov pa je dodal še dva gola. Ni pa manjkalo niti pretepov, najbolj dejavna sta bila domačin Sean Avery in Edmontonov igralec Ladislav Šmid, ko pa sta pretepača odhajala v slačilnico, je izbruhnil še en večji obračun s pestmi ob klopi domačega moštva.
Junak Chicaga je bil v obračunu z Anaheimom Viktor Stalberg. Pol minute pred koncem podaljška je plošček po strelu Duncana Keitha preusmeril v mrežo Jonasa Hillerja in s šestim golom v sezoni zapečatil usodo tekmecev. Za večjo samozavest pred serijo šestih gostovanj Chicaga sta poskrbela še Patrick Kane in Marian Hossa, ki sta v rednem delu zadela z igralcem več. Za Anaheim je oba gola prispeval Corey Perry.

Washington je na domačem ledu dosegel šesto zaporedno zmago. Tokrat je Atlanto premagal s 6:4. Potem ko je bil izid po dveh tretjinah izenačen, je John Erskine domače popeljal do vodstva v 53. minuti. Gostje so v zadnji minuti poskušali brez vratarja izsiliti podaljšek, a je Dave Steckel s strelom v prazen gol potrdil zmago Washingtona.

V Minnesoti je bilo vse odločeno že po prvi tretjini, ko je domača ekipa proti Floridi povedla s 3:0. Minnesota je na koncu zmagala s 4:1, domači vratar Niklas Backström je zbral 37 obramb.

Liga NHL:

New York Rangers : Edmonton Oilers 8:2
Gaborik 3, Frolov 2, Fedotenko, Boyle, Anisimov; Horcoff, Jones

Washington Capitals : Atlanta Trashers 6:4
Ovečkin, Green, Semin, Hendricks, Erskine, Steckel; Little 2, Peverley, Ladd

Tampa Bay Lightning : Minnesota Wild 1:4
St. Louis; Clutterbuck, Madden, Miettinen, Nyström

Chicago Blackhawks : Anaheim Ducks 3:2 *
Kane, Hossa, Stalberg; Perry 2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.