Šport
20 ogledov

New York si lastijo Rangers

Rangers so dobili newyorški derbi. (Foto: Reuters)
1/9
Žurnal24 main
V ligi NHL je bil med drugimi tekmami na sporedu tudi newyorški derbi med Rangers in Islanders, ki so ga z 2:0 dobili prvi. Detroit je zanesljivo s 4:0 premagal Anaheim.

New York Rangers so z 2:0 premagali New York Islanders, Henrik Lundqvist pa je še četrtič to sezono ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, Rangerji pa so zmagali še na šesti od zadnjih osmih tekem. Minnesota Wild (PODOBE S TE TEKME NAJDETE V GALERIJI) so v domači dvorani po kazenskih strelih z 2:3 izgubili proti Calgary Flames; gol za zmago je dosegel Alex Tanguay.

V Kaliforniji so domači Anaheim Ducks z 0:4 klonili pred Detroit Red Wings; vratar Jimmy Howard je za svoj peti "shutout" v karieri zbral 41 obramb. Zadetke za novo zmago vodilne ekipe zahodne konference pa so prispevali Johan Franzen, Tomas Holmstrom, Dan Cleary in Valtteri Filppula. To je bila še četrta zmaga v nizu za Rdeča krila ter deveta v zadnjih enajstih tekmah, s katero so na pet točk povečali prednost pred Dallasom in Vancouvrom.

Liga NHL:


Carolina Hurricanes
: Colorado Avalenche 2:1*
Skinner, Sutter; Hejduk

New York Rangers : New York Islanders 2:0
Staal, Boyle

Minnesota Wild : Calgary Flames 2:3*
Bouchard, Havlat; Giordano, Tanguay

Buffalo Sabres : Columbus Blue Jackets 5:0
Hecht, Pominville, Stafford, Ennis, Vanek

Anaheim Ducks : Detroit Red Wings 0:4
Franzen, Holmstrom, Cleary, Filppula

Chicago Blackhawks : Vancouver Canucks 0:3
Glass, Erhoff, Sedin

*po podaljšku
*po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.