Šport
55 ogledov

Newcastle opravil posel prestopnega roka

Shelvey Sakho Swansea Liverpool Reuters
Newcastle United, ki se v Premier League bori za obstanek, je v dnevu zapravili okoli 22 milijonov evrov.

Angleški nogometni prvoligaš Newcastle United je le v nekaj urah predstavil še drugega novinca. Senegalskemu reprezentantu Henriju Saivetu se je pridružil še član angleške izbrane vrste Jonjo Shelvey, Swansea City je zanj dobil okrog 16 milijonov evrov, 23-letni vezist pa je podpisal pogodbo za pet let in pol. To je doslej denarno najvišja selitev v tem prestopnem roku.

Shelvey je profesionalno pot začel pri Charlton Athleticu, pot ga je nato vodila v Liverpool in Swansea. V Premier League je do zdaj zbral 126 nastopov, za Anglijo pa šest. "Vesel sem, da je konec. Celo noč sem se vozil, da sem tu, za mano je norih 24 ur, toda bilo je vredno. Sem tu in igral bom za ta izjemen klub," so bile besede Shelveyja.

Newcastle je po poročanju angleških medijev za 25-letnega vezista Saiveta francoskemu Bordeauxu odštel okrog šest milijonov evrov, Senegalec pa je prav tako podpisal petinpolletno pogodbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.