Šport
5190 ogledov

Slovenec v nekaj minutah do sto tisoč dolarjev, zdaj v borbi za milijon

Jakob Nedoh Jose Penuela
Slovenska Gorila na kolena spravil prvega favorita turnirja in si prislužil bogato finančno nagrado.

Najboljši slovenski borec v mešanih borilnih veščinah Jakob Nedoh je v petek zvečer v 3Areni v Dublinu v velikem finalu evropskega turnirja PFL premagal prvega favorita omenjenega tekmovanja, Angleža Simeona Powlla. "To je samo en dokaz za vse leto trdega dela mene in trenerske ekipe, ki verjame vame in mi je pomagala od dneva 1 in hvala bogu, da se je vloženi trud poplačal. Vesel sem," je v prvi izjavi po zmagi za Fajt386 povedal Nedoh. Z zmago je postal novi prvak evropske lige PFL.

Simpatični Primorec, z vzdevkom "slovenska Gorila", se je odlično pripravil na največji izziv svoje kariere. Potem, ko je ekspresno, z nokavtoma v prvi rundi opravil z Italijanom Riccardom Nosiglio in Francozom Anthonyjem Salamonom, je v velikem finalu evropskega turnirja PFL v poltežki kategoriji z lepo podporo slovenskih navijačev poskrbel še za veliko presenečenje, ko je predčasno opravil s prvim favoritom turnirja Powllom. Slednjega je nokavtiral sredi druge runde.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FAJT 386 (@fajt386)

Ta je bil do borbe z Nedohom še nepremagan: na svojih devetih borbah vknjižil prav toliko zmag, ob tem je kar sedem dvobojev zaključil predčasno. 24-letnik iz Londona je že pred začetkom turnirja veljal za prvega favorita. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FAJT 386 (@fajt386)

Nedoh si je z zmago v velikem finalu prislužil tudi lepo finančno nagrado. Kot zmagovalec turnirja je namreč prejel kar 100 tisoč dolarjev (dobrih 92 tisoč evrov) denarne nagrade. A bolj kot tega se je po zmagi v finalu veselil prejete vstopnice za nastop na glavnem turnirju PFL prihodnje leto, v katerem glavna nagrada znaša kar milijon dolarjev (cca 928.200 evrov).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.