Šport
4 ogledov

Ni Kopitarja, ni napredovanja

Jonathain Quick je obranil 31 strelov, a to ni bilo dovolj za zmago. (Foto: Reut Žurnal24 main
Ekipa Los Angeles Kings, pri kateri je Anže Kopitar zaradi poškodbe predčasno končal sezono že ob koncu rednega dela hokejske lige NHL, je izpadla v prvem kolu končnice. Izločil jo je San Jose.

Moštvo San Jose Sharks je zmagalo na gostovanju po podaljšku s 4:3 in na zahodnem delu lige slavilo s 4:2 v zmagah. Joe Thornton je v tretji minuti podaljška odločil zmagovalca v kalifornijskem obračunu. Morski psi, v rednem delu so gole zabili Kyle Wellwood, Jason Demers in Dany Heatley, so dobili še tretjo tekmo z Los Angelesom po podaljških in tekmece v gosteh premagali še tretjič. Kralji, zadetke so vknjižili Justin Williams, Ryan Smyth in novinec Trevor Lewis, so še drugo leto zapored izpadli v prvem krogu končnice. V drugi krog so se uvrstili le enkrat po letu 1993, ko so osvojili Stanleyjev pokal na krilih zvezdnika Wayna Gretzkyja. Vratar Los Angelesa Jonathan Quick je ubranil 31 strelov, vendar je dobil kar 16 golov na treh domačih tekmah svoje ekipe v seriji z ekipo Sharks. Antti Niemi, čuvaj mreže San Joseja, je zaustavil 26 strelov domačih.

V Tampi na Floridi so domači hokejisti prišli do sedme tekme, ki bo dala zmagovalca dvoboja v noči na četrtek po srednjeevropskem času v Pittsburghu. Strele so si tam dvakrat doslej že izborile nadaljevanje v končnici. Na šesti tekmi je domače dokončno v vodstvo popeljal Steve Downie. Zadel je le dobro minuto po tem, ko je Jordan Staal za Pittsburgh na začetku zadnje tretjine izenačil na 2:2. Pred tem so bili za domače uspešni Teddy Purcell, Sean Bergenheim in Ryan Malone. Pingvini so drugi zadetek na dvoboju dosegli prek Pascala DuPuisa.

Liga NHL, 1. kolo končnice, konferenčni četrtfinale:

Tampa Bay Lightning : Pittsburgh Penguins 4:2 /3:3/
Purcell, Bergenheim, Downie, Malone; Dupuis, Staal

Los Angeles Kings : San Jose Sharks 3:4* /2:4/
Williams, Smyth, Lewis; Wellwood, Demers, Heatley, Thornton

*po podaljšku, v poševnicah je izid v zmagah, igra se na štiri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.