Šport
15 ogledov

Ni lepšega od skoka med navijače

1/20
Žurnal24 main
Chiefs in Raiders, najlepši presenečenji sezone, so imeli ta teden veliko razlogov za skoke med navijače. Toliko manj Brett Favre ob enem redkih porazov v Green Bayu. Hvala sodnikom, pravijo Steelers.
Ni lepšega kot vreči se med navijače. V galeriji poglejte, kako so ob touchdownih to počeli Chiefs. Ta vam ponuja tudi serijo najboljših fotografij s tekme v Chicagu, kjer so domači Bears (4-3) za tretji zaporedni poraz s 14:17 klonili proti Washington Redskinsom (4-3).

Brett Favre se je v dresu največjih sovražnikov drugič vrnil na Lambeau Field, kjer je bil 17 let bog. Pričakal ga je koncert žvižgov, a za razliko od lani je zelenico zapustil sklonjene glave. Domači Green Bay Packers (4-3) so Minnesoto Vikings (2-4) premagali z 28:24. A lahko bi bilo povsem drugače. V prvem polčasu so sodniki razveljavili touchdown igralca tekme Percyja Harvina, ki bi lahko tudi obveljal. Nato trener Vikingsov Brad Childress ni vrgel rdeče zastavice ob nepravilno dosojenem touchdownu Packersov. Na odmor so tako gostje odšli z zaostankom, ko pa bi lahko vodili za 10 točk (morda še več, če se ne bi Childress tako strahopetno odpovedal akcijam v zadnjih sekundah polčasa). Tako so morali v drugem polčasu Vikings spet loviti zaostanek, kar pa se lahko razplete le na dva načina – s prestreženimi podajami Favra (in bile so tri) in/ali kakšno čudežno podajo v zadnji minuti (če ne bi imel le ene noge – že tako poškodovani gleženj je spet nastradal – bi mu morda celo uspela). Minnesota gre na še eno težko tekmo (s Patriots) tako z vse manj možnostmi za končnico. "Obupan sem. Ne vem, kako naj drugače razložim svoje občutke. Imel sem žogo in zato imam občutek, da sem vse pustil na cedilu," je bil potrt Favre. Na drugi strani je njegov učenec Aaron Rodgers sijal.

Še pomembnejšo vlogo (v negativnem smislu) so sodniki odigrali ob zmagi Pittsburgh Steelersov (5-1) s 23:22 nad Miami Dolpinhs (3-3). V zaključku tekme so Delfini ob vodstvu za dve točki tik pred končno cono izbili žogo Benu Roethlisbergerju in jo sami dobili v posest. Po pregledu posnetka je sodnik fumble potrdil, ne pa tudi – na veliko ogorčenje domače publike –, da je žoga za Dolphins, češ da ni bilo vidno, kdo jo je dobil. A je bilo! Tako je žoga ostala Steelersom in s prostim strelom so zmagali. Zadnje sekunde so odločile tudi zmago Tampe Bay Buccaneersov (4-2) 18:17 nad St. Louis Rams (3-4).

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Za šok tedna so poskrbeli Cleveland Browns (2-5), ki so s 30:17 ponižali povsem neprepoznavne aktualne prvake, New Orleans Saints (4-3). MVP zadnjega Super Bowla, Drew Brees, je podal štiri prestrežene žogo (dve sta šli za touchdown). Junaka tedna sta lovilca Tennessee Titansov (5-2) in Atlante Falconsov (5-2). Kenny Britt je za zmago Titanov s 37:19 nad Philadelpiho Eagles (4-3) v drugem polčasu ujel tri touchdowne; Roddy White pa ob slavju Atlante 39:32 nad Cincinnati Bengals (2-4) prek 200 jardov in dva touchdowna.

Malo je manjkalo in še večji šok bi se zgodil na tekmi Baltimore Ravensov (5-2) in Buffalo Billsov (0-6). S 37:34 so Krokarji drugič zapored zmagali v podaljšku, potem ko jim je najslabša ekipa sezone žogo v njem tako rekoč podarila. Medtem so se do prve zmage v sezoni prebili Carolina Panthers (1-5), ki so 39 sekund pred koncem srečanja s 23:20 premagali San Francisco 49ers (1-5). Slednji ta konec tedna prihajajo v London, kjer bodo edino tekmo na evropskih tleh odigrali proti še enemu razočaranju sezone – Denver Broncosom (2-5). Ti so si v nedeljo privoščili velikansko blamažo. Oakland Raiders (3-4) so jih premagali z neverjetnih 59:14. Raiders še nikdar v svoji zgodovini niso dali toliko točk. S štirimi touchdowni je zablestel Darren McFadden.

Po dveh porazih so se na zmagovita pota vrnili Kansas City Chiefs (4-2). Z 42:20 so premagali Jacksonville Jaguars (3-4). New England Patriots (5-1) so zmagali s še eno ne najbolj blestečo igro, potem ko so San Diego Chargers (2-5) vnovič razočarali (23:20). Toma Bradyja in soigralce iz Bostona pravi preizkus čaka naslednji teden, ko bodo igrali z divizijskimi rivali, New York Jets (5-1). Ti so bili ta vikend prosti, na prejšnjih tekmah pa najbolj vroča ekipa lige. Za vodstvo v svoji diviziji so Seattle Seahawks (4-2) z 22:10 premagali Arizono Cardinals (3-3). Sedmi teden sezone se bo sklenil s ponedeljkovo tekmo med Dallas Cowboys (1-4) in New York Giants (4-2).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.